TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Problemy z zewnetrznym 2,5" HDD

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Problemy z zewnetrznym 2,5" HDD

Postprzez navan » 22 Sie 2006, 22:58

PostUA:

Mam pytanie. W sprawie tego przenosnego 2,5 calowego, zewnetrznego HD. Kupilem kilka tygodni temu rzeczony twardziel. Wszystko bylo ok!do momentu, kiedy pozyczylem go znajomemu, aby zgral sobie filmy z niego do siebie. Dysk ten ma 2 koncowki USB do kompa (jedna, jak napisano w instrukcji, moze nie dostarczac dostatecznej ilosci pradu, dlatego powinno sie podlaczac obie, on tego nie zrobil.) Przyszedl do mnie z twardzielem i powiedzial, ze po podlaczenie go do swego laptopa mial tylko puste katalogi. Podlaczylem wiec niezwlocznie twardziela do swego laptopa i wyskoczyl mi komunikat, ze "dysk twardy jest nie odczytywalny". Jedyne co udalo mi sie z nim zrobic to go sformatowac. Gdy to zrobilem, wziolem sie za odzyskiwanie danych. Udalo mi sie ich torche odzyskac (glownie zdjecia i inne male pliki;zadnego filmu) I tu pojawia sie problem (i to juz nie pierwszy z tym dyskiem),bo po odzyskaniu czesci danych i ponownym podlaczeniu twardziela do mego laptopa, komp moj znow pokazal mi ten sam komunikat co wczesniej. Sformatowaniu go wiec powtornie (naiwnie myslac, ze to cos pomoze), ale teraz moj system widzi go (wiem to bo pojawia sie na pasku zadan taka ikonka z zielona strzalka oraz komunikat:"znaleziono nowy hardwear"),ale nie pojawia sie zadna ikonka w "my computer" i nie ma nic w menadzerze zadan. Pomocy ratujcie, co robic? Nie moge go oddac do serwisu, bo jestem teraz w Irlandii i w Polsce bede dopiero w grudniu.
Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc.
Z gory dzieki
navan
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Sie 2006, 22:49

Postprzez Mac » 22 Sie 2006, 23:01

PostUA:

Podepnij go i usun poprzez bezpieczne usuwanie sprzetu i zawsze tak rób zanim go odłaczysz. Jak zapomne tego zrobic jak zgrywam zdjecia z cyfraka to potem nie moge przeglądac zdjęć w cyfraku.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez navan » 22 Sie 2006, 23:05

PostUA:

Zrobilem i niestety nie skutkuje :sad:
navan
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Sie 2006, 22:49

Postprzez Mac » 23 Sie 2006, 11:07

PostUA:

Jakieś sterowniki do niego dostałeś?? Jak tak to je zainstaluj. Jak masz przy sobie instrukcje to powinien tam być telefon do pomocy technicznej powinni ci pomóc.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników