TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Program archiwizujący (ZIP) dzielący pliki do archiwów

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Program archiwizujący (ZIP) dzielący pliki do archiwów

Postprzez slightyboy » 08 Lip 2007, 20:24

PostUA:

Witam, czy zna ktoś może program archiwizujący, który przydziela żadaną ilość plików do pojedynczego archiwum. Chodzi mi o taką opcję, która dostępna jest chociażby w WinRARze - umieść każdy plik w oddzielnym archiwum. Ja potrzebuje coś w rodzaju: umieść x (liczba wybrana przez mnie) plików w oddzielnym archiwum. W praktyce: mam 20 plików i chcę by w każdym z archiwów znajdowało się 5 plików -> wynik działanie programu: 4 archiwa zawierące po 5 plików. :P Mam nadzieję, że wszystko zrozumiałe...

Pozdrawiam i proszę o pomoc! ;)
slightyboy
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Lip 2007, 20:17

Postprzez kukaszr » 08 Lip 2007, 20:37

PostUA:

niestety takiej opcji hyba nie ma :/

ale możesz sprawdzić ile MB mają te pliki które chcesz skompresować... następnie np jeżeli ważą XXmb podziel to przez x i te mb co ci wyjdą Tworzysz Archiwum, w rozmiarach woluminu wpisujesz ilość mb albo bajtów i tworzy np. 5 plików z jakimś rozmiarem...

niestety nie jest to metoda o którą ci chodziło :/ pzrdr! może ktoś ci pomoże
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez slightyboy » 08 Lip 2007, 21:00

PostUA:

kukaszr napisał(a):możesz sprawdzić ile MB mają te pliki które chcesz skompresować... następnie np jeżeli ważą XXmb podziel to przez x i te mb co ci wyjdą Tworzysz Archiwum, w rozmiarach woluminu wpisujesz ilość mb albo bajtów i tworzy np. 5 plików z jakimś rozmiarem...

Też o tym myślałem... Tyle tylko, że nie mam gwarancji, że nie utnął się kawałki plików (potrzebuje taki program do pakowania plików graficznych). Właśnie dlatego muszę mieć pewność że wskazana liczba plików znajduje się w archiwum (i że sa całe) bo inaczej klapa. Czekam na dalsze propozycje, może ktoś będzie miał już gotowe rozwiązanie.

Pozdrawiam! ;)
slightyboy
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Lip 2007, 20:17

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]