Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Program do diagnostyki łącza internetowego

08 Lis 2006, 21:44

Szukam programu do wyświetlania średniej prędkości łącza internetowego w w ciągu godziny, dnia, miesiąca, i roku, którą można zapisać w jakimś raporcie. Najlepiej jakiś darmowy z góry dziękuję.

08 Lis 2006, 23:29

Netmeter

09 Lis 2006, 00:17

Fajny programik ale chcialbym cos co pokazuje sredni download i upload w rozkladzie 24 godzin, godzina po godzinie bo mam okresy kiedy mi siada przepustowosc i chce to pokazac dostawcy internetu.

09 Lis 2006, 00:20

wciskasz na ten wykre prawym i wybierasz Totals :wink:

09 Lis 2006, 00:24

Tak ale tam jest tylko sredni dw-up z calego dnia a ja chce godzina po godzinie albo czesciej

09 Lis 2006, 00:28

to byl najlepszy program jaki znam do diagnostyki wiecej nic Ci nie poradze. Watpie żebys znalazł coś lepszego.

09 Lis 2006, 00:35

Ok mi się też podoba tylko szkoda ze nie ma a rozkladzie godzinowym w ciagu dnia.

09 Lis 2006, 08:32

Programów takich jest sporo , wiele płatnych . Z tego co wiem żaden nie oferuje statystyki godzinnej .
NETMETER jest free i bardzo dobry .Jak napisał Pavko nie ma co szukać , bo inne są płatne , te same mozliwosci tylko więcej bajerów (kolorowe wykresy ,skiny itp.)

09 Lis 2006, 10:07

Z darmowych nic lepszego nie znajdziesz,ale z platnych o ile dobrze pamietam to powinno byc cos takiego w DuMeter,mozesz sprawdzic wersje testowa.

09 Lis 2006, 10:57

Du Meter to praktycznie to samo co Net Meter a z godzinnym wyświetlaniem historii lacza to nie ma takiej funkcji (poprawcie jesli sie myle) :D

09 Lis 2006, 16:08

NO nie ma .Po co Ci to ?

09 Lis 2006, 16:53

Mam internet radiowy i mam tak niestabilny download i upload ze sie zastanawiam czy czasem nie zmienic na innego operatora. Mam 256kb/s a potrafi mi spadac do kilkunastu kilobitow i tak sie utrzymywac naweet do 4-5 h a czasami nawet dluzej. Poinformowalem swojego dostawce internetu ze cos jest nie tak i za pomoca tego programu chcialem mu to pokazac ze mi totalnie net siada. :?

09 Lis 2006, 16:56

Ja mam tak samo :/ Zwłaszcza gdy nie ma pogody... :/

09 Lis 2006, 17:06

U mnie chyba tez ma to zwiazek z pogoda teraz zeby otworzyc kilka glupich stron musze czekac kilka minut jestem z Wielkopolski a teraz pogoda jest tu nieciekawa. Czy cos z tym da sie zrobic czy lepiej zmienic inernet na inny bo momentami dostaje kurwic....! :x

09 Lis 2006, 18:29

bizon napisał(a):U mnie chyba tez ma to zwiazek z pogoda teraz zeby otworzyc kilka glupich stron musze czekac kilka minut jestem z Wielkopolski a teraz pogoda jest tu nieciekawa. Czy cos z tym da sie zrobic czy lepiej zmienic inernet na inny bo momentami dostaje kurwic....! :x

Zmień na inny, bo niestety nie możesz nic z tym zrobić, pomyśl racjonalnie i zastanów się...masz łącze radiowe, a więc dostęp do serwera masz drogą bezprzewodową, więc pogoda Musi mieć wpływ na jakość łącza. Możesz poprosić administratora sieci o pomoc i najlepiej niech wytłumaczy Ci właściwości łącza radiowego. Nie musisz mu nic uświadamiać bo on najlepiej zna informacje o twoim łączu, poproś tylko o sprawdzenie czy wszystko z nim OK. Zmiana operatora nic nie pomorze. :)
Wyślij odpowiedź