przez Vixaven » 15 Lut 2008, 23:47
UA:
Witam Wszystkich Forumowiczow !Bede naprawde bardzo wdzieczny jesli ktos mi pomoze w mojej sprawie,chce zaznaczyc ze jestem calkowity laik jesli chodzi o obropke filmow , i.t.p rzeczy... Chodzi mi o to ze ostatnio kupilem sobie kamere firmy"Sony DCR-DVD105" nakrecilem film i wrzucilem na twardy dysk do komputera. Problem polega na tym ze koncowke tego filmu chcialbym obciac ale nie moge , bo gdy wrzucilem go do kompa ,znalazlem pewien program to on go po prostu nie widzi.Film podzielil mi sie na pliki :video rm(ktorych otworzyc nie moge), na video ts i vts.Prosze o pomoc , co mam teraz zrobic zeby dany program do obcinania filmow widzial ten film ktory nagralem ? Ktos powiedzial mi ze nazywa sie to "Konwertowanie" ( przepraszam jesli sie myle ) - podobno musze znalesc taki program ,ktory przerobi mi te pliki w jeden.Jesli nic nie poprzekrecalem(jesli sie nie myle), to moje pytanie jest takie - jakim programem moglbym to zrobic , na co mialbym przerobic te pliki ? i jesli bylo by to mozliwe, jak sie to robi... Z GORY WIELKIE DZIEKI !