Czy masz może jakiekolwiek pojęcie o muzyce?. Grasz może na jakimś instrumencie ?.
W miarę prostego programu nie znajdziesz.
Co najwyżej jakiś eJay albo Music Maker. To są takie śmieszne programiki w których układa się klocuszki.
Fl Studio to już w pełni profesjonalny kombajn dla osób znających się na muzyce.
Ktoś kto potrafi grać na instrumentach klawiszowych, lub gitarze, ktoś kto ma podstawowe pojęcie o akordach, budowie utworu i potrafi ułożyć melodię, może w tym programie wyczyniać cuda.
Możliwości tego programu są prawie nieograniczone. Sam trochę w nim tworzyłem. Lecz nie wychodziło mi nic ciekawego ponieważ
nie mam zielonego pojęcia o muzyce dlatego zostałem perkusistą .
Jeśli chcesz się zająć na poważnie tworzeniem muzyki to polecam kupić keyboard z obsługą midi, zapisać się do szkoły muzycznej lub gdzieś na lekcję. Liźniesz w ten sposób trochę teorii. Nauczysz się grać na klawiszach i później to co zagrasz na klawiszach będziesz mógł przenieść do programu, dograć sobie bass bębny i będziesz wyczyniał cuda. To będzie długa i męcząca droga ale się opłaci.
Poradnik do FL Studio:
http://forum.instalki.pl/fl-studio-czyli-co-i-jak-poradnik-dla-poczatkujacych-t15041.html
Ja tu tylko sprzątam... i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB
@ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W,
WIN 10 [x64]