Witam, mam taki problem i od dłuższego czasu borykam się z nim i nie mogę sobie poradzić.
Do czego zmierzam, chcę stworzyć własny projekt płyty dvd w której zamierzam dodać ścieżkę dźwiękową w formacie DTS oraz Dolby Digital 5:1 wraz z polskimi napisami.
Nie chcę tworzyć w projekcie żadnego menu itd. do filmu.
Jaki sugerowalibyście do tego program hmmm.....???
Bo już próbowałem zrobić coś takiego w programie DVD-Lab Pro 2.51 jednakże niestety z negatywnym skutkiem.
Coś chyba muszę robić źle lub co gorsza projektu nie da się wyeksportować bez wcześniejszego wdrożenia do niego początkowego menu do filmu.
Nie chcę jak wyżej wspominałem żadnego menu tylko połączyć pliki które są każdy osobno w całość.
Próbowałem również w programie DVD Reauthor Pro wersja 4.0.2 lecz nie za bardzo w nim potrafię a tuto riala nie mogę jakoś na necie znaleźć.
Dźwięk w systemie DTS jest tworzony z 6 osobnych plików monofonicznych wav w programie DTS-HD Master Audio Suite Encoder wersja 2.60.22.
Dźwięk w systemie Dolby Digital 5:1 również w podobny sposób wyżej opisany lecz w programie SurCode wersja 2.2.11 firmy Minnetonka.
Napisy zaś w programie Subtitle Edit wersja 3.4.6 build 544.
Teraz wszystkie potrzebne dane wyeksportowane w danych programach do potrzebnego pliku chciałbym połączyć w całość i utworzyć film w postaci formatu wyjściowego dvd.
Parametry końcowego formatu który chciałbym uzyskać to: obraz w systemie Pal 720/576, format 16:9 które raczej zostaną oryginalnie jak wymieniłem tylko chodzi mi o wdrożenie do obrazu dźwięku wraz z napisami.
Które można by potem przy oglądaniu gotowego projektu nagranego na płytę DVD-RW krótko pisząc manipulować nimi za pomocą pilota od stacjonarnego odtwarzacza dvd.
Jak to można robić z płytami oryginalnymi pomijając oczywiście w pamięci to menu które i tak mi nie jest do niczego potrzebne.
Będę wdzięczny za pomoc jakim programem można wyżej opisane opcje wykonać ewentualnie jakąś instrukcję zapodać do zaproponowanego oprogramowania przez WAS.
Pozdrawiam i liczę na pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu.