TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Program Eksplorator windows przestał działać...

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Program Eksplorator windows przestał działać...

Postprzez Rogas86 » 20 Gru 2009, 00:11

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729)

Witam,
Mam problem odnośnie windowsa visty - "BASIC".Mianowicie ,gdy wchodzę w folder ,w którym znajduje się obojętnie jaki plik video program eksplorator windows przestaje działać ,folder(y) się zamykają ,wszystko znika i na nowo się pojawia pulpit.Problem jest dość dokuczliwy ,gdyż przez to nie mogę skasować ,ani przenieść filmów do wybranego folderu.Nie mogę także nagrać ich na płytę.Nie wiem ,czym ten błąd mógł zostać spowodowany.
Zrobiłem skan programem "HijackThis" ,oto i ten log.: http://www.wklej.eu/index.php?id=ea540304be

Proszę o pomoc
Rogas86
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Gru 2009, 23:38

Re: Program Eksplorator windows przestał działać...

Postprzez mateo8898 » 20 Gru 2009, 10:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

Infekcja jest, ale ona chyba nie będzie miała wiele wspólnego z Twoim problemem.

Odinstaluj DAEMON Tools Toolbar, Winamp Toolbar, Ask Toolbar

Uruchom HijackThis -> Do a system scan only -> w okienku programu pokaże się log -> zaznacz kratki przy podanych wpisach -> klikasz Fix checked
Kod: Zaznacz wszystko
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_07\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ehTray.exe] C:\Windows\ehome\ehTray.exe
O4 - HKCU\..\Run: [ALLUpdate] "C:\Program Files\ALLPlayer\ALLUpdate.exe" "sleep"
O4 - HKCU\..\Run: [cdoosoft] C:\Users\ROGA~1\AppData\Local\Temp\herss.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office\OSA9.EXE
O4 - Global Startup: QuickSet.lnk = C:\Program Files\Dell\QuickSet\quickset.exe

Podaj logi z: OTL, GMER i System Repair Engineer
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Rogas86 » 20 Gru 2009, 13:20

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0)

Zrobiłem tak jak mówiłeś ,odinstalowałem wymienione programy (przez Odinstaluj lub zmień program - dodaj lub usuń),przeskanowałem ponownie HijackThis i zaznaczyłem to co podałeś jednak problem nie zniknął :?
Zrobiłem skan ,tym razem Combofix'em ,może log z niego bardziej wskaże przyczynę :

http://www.wklej.eu/index.php?id=93fe8983d7

Gdyby ktoś mógł sprawdzić i wskazać przyczynę ,byłbym wdzięczny
Rogas86
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez mateo8898 » 20 Gru 2009, 13:46

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

Wklej do notatnika:
Kod: Zaznacz wszystko
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"SunJavaUpdateSched"=-
"StartCCC"=-
"Adobe Reader Speed Launcher"=-
"NeroFilterCheck"=-
"NBKeyScan"=-

Plik -> Zapisz jako -> Ustaw rozszerzenie z TXT na Wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą FIX.REG -> uruchom utworzony plik i potwierdź

Poza tym nic tu więcej nie widzę, więc tak jak wcześniej pisałem nie jest to wina infekcji.

Pobierz OTC uruchom i kliknij CleanUp

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach -> Instrukcja

Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport

Co do problemu to odinstaluj wszystkie kodeki i zobacz, czy problem będzie nadal występował
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Rogas86 » 20 Gru 2009, 18:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6

Pomogło,wszystko działa poprawnie,dziękuję
Rogas86
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]