Szukam programu, który pokazywał by mi co spowalnia mój internet. Na przykład jakiś tam antywirus się aktualizuje, coś się ściąga itp. . Jeśli jest taki program to proszę o podanie jego nazwy lub linku do ściągnięcia.
Turkuc
UA:

UA:
NetLimiter to narzędzie pozwalające monitorować ruch internetowy oraz lokalny, generowany przez użytkownika (uruchomione aplikacje). Program zaopatrzony jest w rozbudowane statystyki, pozwalające na dokładną analizę użytego transferu. Oprogramowanie pozwala wybrać jedną z badanych stref: Internet, sieć lokalna, "Mój komputer" oraz jednostki w których liczony jest transfer np. GB, MB, KB. NetLimiter informuje również o aktualnej prędkości Download oraz Upload.
NetLimiter 2 Pro dodatkowo oferuje mnóstwo przydatnych opcji. Istnieje możliwość wprowadzenia limitów na ruch przychodzący i wychodzący dla określonych użytkowników czy chociażby aplikacji. Dzięki filtrom, można ustawić limity na określone adresy IP. Program może służyć również jako firewall. Dostępny jest panel administratora oraz tzw. logi zdarzeń.