TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Program monitorujący sieć LAN

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Program monitorujący sieć LAN

Postprzez manius23 » 24 Paź 2005, 13:23

PostUA:

Żadko tu o coś proszę i raczej częsciej pomagam ale...też mam problem.

Szukam programu który monitoruje przerwy w dostawie sygnału do abonentów w sieci LAN.
Konkretnie chodzi mi o to ze u mnie w sieci czesto sa przerwy i chce to jakos sobie udokumentowac zeby miec jakas podstawe do reklamacji wobec dostawcy internetu,wiec jesli ktos zna taki programik ktory to jakos monitoruje i zapisuje w jakis sposob to bede wdzieczny.

Mysle ze jasno to opisalem.
Z gory wielkie dzieki.
pozdro all :grin:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez hrydziu » 25 Paź 2005, 15:00

PostUA:

Odpowiem troche nie na temat.
Podpisujac umowe napewno nie bylo tam takiego czegos iz twoj uslugodawca zobowiazuje sie do ciaglego dostarczania internetu.
Klauzury tego typu sa tylko w uslugach typu "profesjonalnego" i w tym wypadku nie placi sie abonamentu miesiecznego kilkadziesiat zl ale kilka tysiecy. Ale ma sie ta gwarancje iz nie nastapi przerwa w dostarczaniu uslugi dluzsza niz czas okreslony w umowie (pewnie jakies kilka minut miesiecznie) bo jesli provider nie dotrzyma tego zobowiazania musi placic wtedy wysokie odszkodowania.

W uslugach typu neo, lan, itp nie ma takiego czegos dlatego sa tansze i wlasciwie nie powinienes sie domagac tego aby internet dzialal bezawaryjnie.
Chociaz sam z doswiadczenia wiem jakie to irytujace i denerwujace jak czest o pada siec lokalna i nie ma sie dostepu do neta chociaz regularnie sie oplaca rachunki
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Postprzez manius23 » 28 Paź 2005, 17:39

PostUA:

Dzieki za checi ale jakos nie o to mi chodzilo :wink:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie