TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Prolem z instalacją Windy XP na laptopie

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Prolem z instalacją Windy XP na laptopie

Postprzez setunia » 16 Sty 2009, 02:14

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Witam.
Ostatnio kupiłem za parę złotych starego laptopa Viglen Dossier LC (PIII, 96MB Ram, 6GB HDD, Ati Rage) Chcę postawić na nim Win XP i podłączyć telefon do USB jako modem GSM. Niestety przy próbie instalacji Windowsa już po całej instalacji, przed pierwszym uruchomieniem podczas ładowania sterowników następuje krótkotrwały blu-screen z informacją, że przyczyną jest mrxdev.sys i należy wyłączyć to urządzenie, tylko nie wiem od czego to jest sterownik. Mogę bez problemu wejść do trybu awaryjnego, ale przy próbie normalnego rozruchu ciągle jest to samo. Udało mi się zainstalować tylko Mini Windows XP, ale tam z kolei po podłączeniu i skonfigurowaniu telefonu, ani Firefox, ani Opera nie widzą połączenia z Internetem.
Dzięki za pomoc.
setunia
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Sty 2009, 01:50

Re: Prolem z instalacją Windy XP na laptopie

Postprzez Palacio » 21 Sty 2009, 20:22

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Ciężko ci będzie zainstalować system, nie mówiąc już o niekomforcie. Zobacz wymagania sprzętowe dla Windows XP -> CLICK
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez shiv » 23 Sty 2009, 14:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Proponuję spróbować z innej płyty Windowsa, problemu nie powinno być.
game-warden.com/earthdefence - Strona mojej gry komputeriowej (wciąż w tworzeniu)
Awatar użytkownika
shiv
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Sty 2009, 14:52
Miejscowość: Ustroń

Postprzez setunia » 27 Sty 2009, 21:33

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Nie dało rady. Próbowałem z chyba 7 płyt - różne wresje. Zainstalowały się tylko wersje "obcięte", pełna żadna. Dopiero 2000 wszedł i udało mi się połączyć z netem.
setunia
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Sty 2009, 01:50

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]