TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Prośba o pomoc

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Prośba o pomoc

Postprzez cichyamadeusz » 25 Wrz 2006, 10:32

PostUA:

Witam mam pytanko , mam płyte Gigabyte K8 Trion AGP8X /DDR 400 procesor 3000 + AMD Atholn 62 zamierzam zastąpić go Athlon 64 x2 4400+ s.939 Toledo BOX i nie wiem czy mówiąc w prost będzie pasował { czy inaczej } czy sie nada :oops:
Będe bardzo wdzięczny za jakies porady :grin:
I jeszcze jedno niech mi ktoś powie jaka ilość procesów powinna być po zalodowaniu systemu i czy nadmierna ich ilość moze jakoś wpłynąć na wydajność ja osobiście myśleze tak .....
A jak ją zmniejszyć ??? gdy okarze sie ze jest za duża :shock:
Awatar użytkownika
cichyamadeusz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Wrz 2006, 10:42

Postprzez Mac » 25 Wrz 2006, 20:26

PostUA:

1.Brrr. Daj screen z everesta to ci powiem bo nic o tym nie moge znaleźć.

2.Więcej niż masz fizycznie nie będziesz miał. Po wymianie procka musisz włączyc dual core w biosie i zrobic format c: i zainstalowac odpowiednie chłodzenie(Boxowy cooler od procka).
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez brasiek » 11 Gru 2006, 01:17

PostUA:

TO jest tak musisz poszukać sobie opisu do płyty głównej i zobaczyś czy ona obsługuje procki dwurdzeniowe. Jeżeli tak to ten nowy procek musi pasować do podstawki ze starego innymi słowy oba muszą mieć ten sam socket. i mnie się wydaje tyle na tym no chyba że musisz coś w biosie poustawiać ale tego nie wiem niech już inni sie wypowiedzą
brasiek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Sty 2005, 23:17
Miejscowość: Myślenice

Re: Prośba o pomoc

Postprzez niunka » 11 Gru 2006, 07:43

PostUA:

cichyamadeusz napisał(a):I jeszcze jedno niech mi ktoś powie jaka ilość procesów powinna być po zalodowaniu systemu i czy nadmierna ich ilość moze jakoś wpłynąć na wydajność ja osobiście myśleze tak .....
A jak ją zmniejszyć ??? gdy okarze sie ze jest za duża :shock:

Na czystym systemie,zaraz po formacie jest chyba 26,albo cos kolo tego,dalej juz zalezy od Ciebie,czy wszystkie uslugi systemowe sa uruchomione (niepotrzebne mozna zatrzymac, wylaczyc) ile programow startuje razem z systemem itd.
Czy ma to wplyw na wydajnosc systemu - TAK
Wszystko to laduje sie do pamieci wiec musi miec wplyw na wydajnosc,nwet ilosc ikon czy tapeta.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników