TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 23 Lut 2012, 20:59

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Witam!
Moj komputer od paru dni strasznie muli. Przeleciałem go ComboFixem ale jakoś nie odczuwam różnicy. Mam Log z ComboFixa czy ktoś życzliwy może rzucić na to okiem i udzielić ewentualnych rad. Z góry dziękuje za pomoc.

Tutaj Linki do Loga:
ComboFix:
http://www.wklej.eu/index.php?id=46a0c888cd

Gmer:
http://www.wklej.eu/index.php?id=abfc1c49ac

OTL:
http://www.wklej.eu/index.php?id=6fef726058

http://www.wklej.eu/index.php?id=e561bc40a9
Ostatnio edytowany przez Qbayt 23 Lut 2012, 23:16, edytowano w sumie 2 razy
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prożba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez mateo8898 » 23 Lut 2012, 21:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2


Po pierwsze ComboFix`a nie używamy na własną rękę.
Po drugie log jest ucięty.
Po trzecie, zgodnie z regulaminem podaj logi z:
OTL -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p107754
Gmer -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Prożba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 23 Lut 2012, 23:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


A więc uzupełniłem Logi z programów takich jak trzeba tylko z tego OTL nie wiedziałem który wybrać więc dałem oba.
Co do uciętego loga to nie wiem wszystko skopiowałem z pliku tekstowego więc nic nie wycinałem i sprawdziłem jeszcze raz i jest to samo.
Przepraszam za moje poprzednie wtopy.
Liczę na wyrozumiałość..i pomoc oczywiście.
Mam nadzieję że wszystko przy tworzeniu loga zrobiłem poprawnie
Pozdrawiam
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prożba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez mateo8898 » 24 Lut 2012, 00:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2


W logach nic szkodliwego nie ma, kosmetycznie uruchom OTL -> w oknie Własne opcje skanowania/skrypt wklej:
:OTL
O28 - HKLM ShellExecuteHooks: {AEB6717E-7E19-11d0-97EE-00C04FD91972} - No CLSID value found.

:Reg
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
"Adobe Reader Speed Launcher"=-

:Commands
[emptytemp]

Klikasz Wykonaj skrypt, po restarcie Sprzątanie

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

Wykonaj pełne skanowanie Malwarebytes' Anti-Malware - jeśli coś znajdzie usuń i daj raport (po uruchomieniu odrzuć okres testowy)

Odinstaluj starą wersję Javy:
Java(TM) 6 Update 30

i zainstaluj najnowszą -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... %29_6.html

Odinstaluj starą wersję czytnika .PDF:
Adobe Reader 9.5.0 - Polish

i zainstaluj najnowszą -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... eader.html

Co do problemu:
Wejdź w Menedżer Urządzeń -> Kontrolery IDE ATA/ATAPI -> Podstawowy kanał IDE -> Ustawienia zaawansowane -> Sprawdź, jak jest ustawiony Bieżący tryb transferu
To samo robisz dla Pomocniczego kanału IDE

Podaj także screenshoty z HD Tune -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... _Tune.html z zakładek Health i Error Scan.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Prożba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 24 Lut 2012, 13:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Adobe Reader -Przeinstalowany
Java-Przeinstalowana

Skrypt z OTL po restarcie komputera wyskoczyło mi to:
http://www.wklej.eu/index.php?id=7d0d685d21

Po sprzątaniu OTL-em po resecie nic nie wyskoczyło

Kanały IDE:
http://img21.otofotki.pl/io48_Kanaly-IDE.jpg.html

Przeleciałem C Clinerem:
W zakładce Cleaner nic nie zmieniałem tylko dałem analizuj wyskoczyło mi kilka plików i je usunąłem.
W zakładce Rejestr dałem `Skanuj by znaleźć problemy` później `Napraw zaznaczone problemy.
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prożba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez mateo8898 » 24 Lut 2012, 14:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2


Nie podałeś screenshot`ów z HD Tune.

Prawoklik na podstawowy kanał -> Odinstaluj -> restart.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 24 Lut 2012, 17:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Sc-reny z HD Tune:
http://img21.otofotki.pl/qj299_HD-Tune.PNG.html

Niestety z zakładki Error Scan włączę dzisiaj na noc włączyłem ją w dzień ale idzie jak krew z nosa i musiałem przerwać bo potrzebowałem komputera. Po dwóch godzinach zleciało mi jakieś 3 linie tych kwadracików na zielono. Więc tak jak mówiłem włączę ten scan dzisiaj na noc i jutro wkleję screna.

mati8898 napisał(a):Prawoklik na podstawowy kanał -> Odinstaluj -> restart.


Czyli odinstalować podstawowy kanał-->Zresetować komputer i zainstalować ponownie? Bo tak zrobiłem teraz mam to tak ustawine:
http://img21.otofotki.pl/nz730_Magical-Snap---2012.png.html
Zaraz włącze ten Malwarebytes Anti-Malware i dam znać.
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez mateo8898 » 24 Lut 2012, 18:11

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2


OK, to czekamy. Póki co mogę powiedzieć tylko, że jest 20 realokowanych sektorów, więc tak jak przypuszczałem, jest to wina dysku.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 24 Lut 2012, 19:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Wynik Malwarebytes Anti-Malware:
http://www.wklej.eu/index.php?id=2a81bcbb50

Więc tak jak mówiłem HD Tunes załączę na noc i jutro rano wrzucę, mam nadzieje że cała noc wystarczy na ten scan.
W Malwarebytes Anti-Malware wykryto 2 zakażenia usunąłem je czy przeprowadzić skan MA-M jeszcze raz? Czy już nie ma potrzeby?
A z tym dyskiem to mocno źle? Pochodzi jeszcze czy już trzeba zbierać kaskę na nowy?
A czy jest jakaś rada na ładowanie się Windowsa trwa to bardzo długo pasek na ekranie ładowanie przelatuje około 35-40 razy zanim zaskoczy Windows.
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez bajbus » 24 Lut 2012, 19:57

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/6.5.26955/27.1251; U; pl) Presto/2.8.119 Version/11.10


Oproznij kwarantanne Mbam i poczekamy na Error scan z HD-Tune i bedzie wiadomo co z tym dyskiem


Autor postu otrzymał pochwałę
bajbus
 

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 25 Lut 2012, 00:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


To scren Error z HD Tune:
http://img21.otofotki.pl/obrazki/ac694_HDTune_Error_Scan_MAXTOR_STM3160812A.png

Na moje skromne oko wydaje się że w Errorze jest ok.(A w zasadzie mam taką nadzieję :) )
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez mateo8898 » 25 Lut 2012, 10:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2


Tu jest ok.

A czy jest jakaś rada na ładowanie się Windowsa trwa to bardzo długo pasek na ekranie ładowanie przelatuje około 35-40 razy zanim zaskoczy Windows.

Spróbuj użyć BootVis. Instrukcja -> pomocy-t8376.html#p45116


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Prośba o pomoc w odmuleniu PC

Postprzez Qbayt » 25 Lut 2012, 13:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:2.0) Gecko/20100101 Firefox/4.0


Załączyłem ten BootVis i start systemu troszkę podgoniło. Dopasowałem wygląd Windowsa do uzyskania najlepszej wydajności oraz z defragmentowałem dyski Defraggler-em i chyba jest trochę poprawy. Zaraz zapuszczę jeszcze raz Mbam-a dla pewności że nie ma żadnego syfu.
Po skanowaniu za każdym razem znajduje mi ten jeden syfek.Usuwam go włączam skan jeszcze raz a on znowu jest. Co to?

Log skanowania:
http://www.wklej.eu/index.php?id=9e8d523918
ALFA ROMEO 156 Sportwagon 2.5 V6 24V 192KM Q-System
Awatar użytkownika
Qbayt
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 23 Lut 2012, 20:49


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]

cron