TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Prosze o pomoc przy wyborze nagrywarki DVD

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Prosze o pomoc przy wyborze nagrywarki DVD

Postprzez skrox » 02 Wrz 2007, 11:48

PostUA:

Chcialem zakupic nagrywarke DVD i niestety nie wiem co wybrac. Narazie jestem zdecydowany na Samsung SH-S182D, taki sam model z oznaceniem M na koncu z LightScribe tez wchodzi w gre tylko nie wiem czy jest sens sie pchac w tego LightScribe. CO o tym sadzicie. Prosze o rady. Moze calkiem cos innego??
skrox
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Wrz 2007, 11:36

Postprzez darkman » 02 Wrz 2007, 11:59

PostUA:

Hmm... Pierwsza rzecz: nie bierz Lite On-ów bo są strzała nie warte.:P Co do LightScribe. Niewiem czy jest sens pakowania tego do nagrywarki i kupowac plyty za 3 zeta. Weź LG GSA H55N , albo Pionnera DVR-112D.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez skrox » 03 Wrz 2007, 18:20

PostUA:

O LG slyszalem nie zbyt pochlebne opinie. Poza tym mam teraz nagrywarke CD firmy LG no i niestety jest to zlom. A o Pionnerze nie znam zadnej opinii. A co sadzicie o tych samsungach ktore podalem na poczatku tematu??
skrox
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Wrz 2007, 11:36

Postprzez LucaS » 03 Wrz 2007, 19:31

PostUA:

Ja się nie zgodzę z Darkmanem co do LiteOn'ów.

Miałem i CD i mam teraz DVD. Bardzo dobrze nagrywają, ale mają jedną wielką wadę - głośna praca... dosłownie jak odkurzacz...

LG miałem wcześniej nagryware DVD, kuzyn ma dwie i tak samo jak ja - zero problemów a przy tym cicha praca że aż prawie nie słychać.

Co do reszty, nie miałem nigdy styczności. Pioneer ma ostatnio bardzo dobre opinie, a Samsung nie mam pojęcia.

Ja bym ci polecił LG GSA-H55L / H54L
Opinie jednego z użytkowników, który ją zakupił znajdziesz tutaj:
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=11065

Pozdrawiam.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum