Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.

Regulamin forum

1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
Wyślij odpowiedź

Re: prosze o sprawdzenie logu z Combofixa

06 Maj 2010, 22:07

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner

czy to spowoduje usuniecie tylko niepotrzebnych plikow czy usunie jakies bledy?

06 Maj 2010, 22:09

wlasnie o to mi chodzilo jesli tak to sprobuje wszytsko zrobic dzisiaj krok po kroku

06 Maj 2010, 22:12

czy to spowoduje usuniecie tylko niepotrzebnych plikow czy usunie jakies bledy?

To tylko usuwa niepotrzebne pliki (temp, ciasteczka itp.), a w zakładce Rejestr oczyszcza rejestr z błędnych i pustych wpisów.

06 Maj 2010, 22:24

ok za chwile podam raport z malawarebytes

06 Maj 2010, 22:52

oto log
http://www.wklej.eu/index.php?id=74d4bcb19c

06 Maj 2010, 22:53

Tylko strzęp w rejestrze. Wykonaj pozostałe kroki i powinno być ok.

06 Maj 2010, 23:05

mati8898 dziekuje za pomoc i profesjonalne doradztwo. zasysam sp3. z drugiego kompa wysylalem log dopoki nie zasne bede dzialal:) dziekuje jeszcze raz

19 Maj 2010, 18:03

no więc to znowu ja:) nie wiem czy powinienem nowy watek , ale po instalacji i aktualizacji wg instrukcji w oknie polaczenia sieciowego pojawilo mi cos takiego jak brama internetowa.troche poczytalem o tym ale dalej nie wiem czy to wogole jest potrzebne i czy tez wogole nie przeszkadza.nie ulegam panice:) pytam tylko czy cos z tym robic. jedyne problemy to wolniejsze otwieranie stron i prawdopodobnie zawieszanie sie systemu. pewnie mozna to bylo w jednym zdaniu napisac:) pozdrawiam

19 Maj 2010, 21:57

Start -> Uruchom -> wpisz: services.msc
Odnajdź na liście Usługę bramy warstwy aplikacji i ustaw typ uruchomienia na Wyłączony. Następnie zrestartuj kompa.

20 Maj 2010, 15:11

wylaczylem zrestartowalem.brama nadal jest. probujac ja wylaczyc mowi mi ze jest w trakcie wykonywania operacji i nie mozna zatrzymac. w oknie polaczenie sieci bezprz. na liscie sieci moj router ma wylaczone zabezpieczenia WPA a ztego co pamietam zawsze byly czy powinienem ustawic od nowa router?

20 Maj 2010, 15:20

W ustawieniach routera wpisz w zakładce DMZ adres IP Twojego komputera.

20 Maj 2010, 16:27

ok narazie sie wstrzymam bo nie ma wspollokatorki, dziekuje

21 Maj 2010, 15:36

witam ponownie.po wpisaniu mojego numeru IP w DMZ bede widziany w internecie i slabiej chroniony? mati8898 prosze tylko o poradę czy wczesniej nie powinienem uprzedzic o tym swojego uslugodawce ze tak powiem:)

21 Maj 2010, 16:08

Nie, wpisz i zobacz, czy pomogło.

21 Maj 2010, 17:42

jeśli już wejdę w tę strefę ograniczonego zaufania to co komputerem współokatorki?jedno pytanie : musze wylaczac te brame internetowa?jesli nie sluzy ona do czynienia zła i wykorzytsywana jest przez dobrych ludzi to mi ona nie przeszkadza:)
Wyślij odpowiedź