Witam, mam router firmy axmas - ar-904u. Już kilka razy pisałem e-maila, do ich supportu, ale nadal nie dostałem odpowiedzi. Chciałbym przekierować porty w tym routerze - WSZYSTKIE - bo mam dosyć wolnych połączeń i zacięć w programach. Przykładowo pobierając pliki z rapidshare mam prędkość max 65kb/s, a znajomy mieszkać 300m dalej, mając tą samą umowę - netię 1mb/s, rok za darmo na 3 lata - ma normalną, a w grach i programach jegi pingi wynoszą ok. 25. U mnie ok. 40-60.
Dużo się naczytałem o przekierowywaniu, zwłaszcza na stronie www.portforward.com. Robiłem wszystko według instrukcji i później sprawdzałem czy odblokowało mi dane porty 9np. do counter strike'a 27020-27039 dałem port 27025 i był zablokowany, mimo iż powinien być odblokowany. Później doczytałem się na tej stronie, że trzeba jakoś IP przestawić dynamiczne na statyczne cokolwiek to jest. Dzisiaj wgrałem nowszy soft/firmware/sterownik/flash to routera, mając nadzieję, że to coś da. Niestety, poza trochę zmienionym tłem, to nic się nie zmieniło.
Na stronie zauważyłem, że podają IP w obrazku 192.168.1.1 i wygląd jest inny niż mojego routera (przed aktualizacją, teraz wygląda tak samo).
http://portforward.com/english/routers/ ... Strike.htm
W "readme" przy wgrywaniu sterowników było napisane, że adres IP routera zmienia się z 10.0.0.2 na 192.168.1.1 i hasła również. Mi się nie zmieniły
Próbowałem 2-krotnie wgrywać nowy sterownik, ale dalej to samo.
Poczytałem też, że aby przekierowywanie działało, trzeba pozmieniać coś w systemie.
http://portforward.com/networking/static-xp.htm
Niestety, mój angielski nie jest zbyt dobry i tu mam prośbę, żeby ktoś mi dokładnie wyjaśnij co i jak. Jak sprawdzałem mój dns poprzez command, to mam 2 takie same a chcąc je zmienić w opcjach to nie mogę, bo mówi, że muszą być różne. Co mam zrobić aby wszystkie porty przekierować, bo denerwuje mnie to, że mam lagi, net zarywa, pobieranie jest daremne.
Chodzi mi o pomoc "techniczną" bo jak rozwalić młotkiem to badziewie i kupić nowe to wiem, tylko trochę kasy szkoda
Nam nadzieję, że ktoś by mi pomógł to przetłumaczyć na polski i mi na polski "łatwy". Może być nawet na gg. Byłbym niezmiernie wdzięczny!
Pozdrawiam i dziękuję za doczytanie tego do końca