TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Przerubka do ps2

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Przerubka do ps2

Postprzez konan12 » 17 Lis 2006, 10:05

PostUA:

Siema, Mam takie pytanko . Kupiłem nie dawno ps2 i mam tylko 1 gre która mi sie dawno znudziła , słyszałęm ze mozna zrobic przebkę do ps2 . Ale mój kolega to robił i zapłacił 200 zł i po paru miesiącach mu sie laser zepsuł .. i ostatnio dowiedziałem sie ze istnieje cos takiego jak SWAP MAGIC i to kosztuje na allegro 90 zł . Ale nie wiadomo czy to działa . nie wiecie coś na temat ? czy sie to opłaca kupić ?
Awatar użytkownika
konan12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 15 Lis 2006, 14:43

Postprzez rumun » 17 Lis 2006, 11:22

PostUA:

Działa i to doskonale. Samu używam, zapłaciłem ok. 60 zł na allegro. Poszukaj do swojego modelu, płyty są takie same ale trzeba zwrócić uwagę na zaślepki. Działanie jest proste - wkładasz do napędu płytę SM, po jej załadowaniu podmieniasz płytę na kopię gry i akceptujesz "X". Do tej pory nie miałem żadnych problemów.
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez Hpest » 17 Lis 2006, 15:24

PostUA:

Droga ta płytka, ja za swoją płaciłem 20zł. Tyle, że na platforme PSone. :) Raczej poszukał bym tego na p2p, za free, a nie przepłacał na Allegro. ;)
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Re: Przerubka do ps2

Postprzez skylinegtr » 19 Lis 2006, 16:00

PostUA:

konan12 napisał(a):Siema, Mam takie pytanko . Kupiłem nie dawno ps2 i mam tylko 1 gre która mi sie dawno znudziła , słyszałęm ze mozna zrobic przebkę do ps2 . Ale mój kolega to robił i zapłacił 200 zł i po paru miesiącach mu sie laser zepsuł .. i ostatnio dowiedziałem sie ze istnieje cos takiego jak SWAP MAGIC i to kosztuje na allegro 90 zł . Ale nie wiadomo czy to działa . nie wiecie coś na temat ? czy sie to opłaca kupić ?

Konan , swap magic bedzie ok , jesli nie chcesz utracic gwarancji. Pozatym zapłacic za chip 200 zł to ogromna przesada , nawet z założeniem. Chipy zaczynają sie od 40 zł do niecałej "bańki". Pozatym , laser ps2 to jedno z najsłabszych ogniw całej konsoli. Żeby wszystko dobrze działało , powinienes uzywac dobrej jakosci nosników DVD ( TDK i Verbatim , chociaz ostatni słyszałem ze Verbatim zleciał na psy). Zależy jaką też masz konsole. Czy jest to gruba czy slim , i zalezne od modelu płytki głównej ( najgorsze co wyszło to chyba V14 , nie działa sporo gier z psx , najlepsze to bodajrze V15 i V16 ). Jesli dobrze pamietam to zaleca sie unikanie odtwarzania płytek cd , dvd-rw i czegos jeszcze. Tak na marginesie , lasery do slima są owiele tańsze jak do grubej ( gruba nawet 220 zł a slim 80 ) Co do swap Magica to minusem jest powolne wczytywanie ( sam nie miałem , opieram sie na opini kumpla ) , ale zawsze masz gwarancje.
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya

Oo\__/oO

Skyline is the limit......
Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Mar 2006, 16:57

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]