konan12 napisał(a):Siema, Mam takie pytanko . Kupiłem nie dawno ps2 i mam tylko 1 gre która mi sie dawno znudziła , słyszałęm ze mozna zrobic przebkę do ps2 . Ale mój kolega to robił i zapłacił 200 zł i po paru miesiącach mu sie laser zepsuł .. i ostatnio dowiedziałem sie ze istnieje cos takiego jak SWAP MAGIC i to kosztuje na allegro 90 zł . Ale nie wiadomo czy to działa . nie wiecie coś na temat ? czy sie to opłaca kupić ?
Konan , swap magic bedzie ok , jesli nie chcesz utracic gwarancji. Pozatym zapłacic za chip 200 zł to ogromna przesada , nawet z założeniem. Chipy zaczynają sie od 40 zł do niecałej "bańki". Pozatym , laser ps2 to jedno z najsłabszych ogniw całej konsoli. Żeby wszystko dobrze działało , powinienes uzywac dobrej jakosci nosników DVD ( TDK i Verbatim , chociaz ostatni słyszałem ze Verbatim zleciał na psy). Zależy jaką też masz konsole. Czy jest to gruba czy slim , i zalezne od modelu płytki głównej ( najgorsze co wyszło to chyba V14 , nie działa sporo gier z psx , najlepsze to bodajrze V15 i V16 ). Jesli dobrze pamietam to zaleca sie unikanie odtwarzania płytek cd , dvd-rw i czegos jeszcze. Tak na marginesie , lasery do slima są owiele tańsze jak do grubej ( gruba nawet 220 zł a slim 80 ) Co do swap Magica to minusem jest powolne wczytywanie ( sam nie miałem , opieram sie na opini kumpla ) , ale zawsze masz gwarancje.
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya
Oo\__/oO
Skyline is the limit......