TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

przez co ma się otwierac :)

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

przez co ma się otwierac :)

Postprzez Yoo! » 06 Lis 2006, 18:29

PostUA:

Witam, mam nastepujący problem. Mam windowsa 98, miałem plik mp3, gdy na niego klikłem pawym klawiszem myszki to u góry pisało "Otwórz z..." wszystcy pewnie wiedza o co chodzi :P a więc klikłem na to i zamiast zaznaczyć Winamp, zaznaczyłem WinRar i zaznaczyłem opcję żeby za każdym razem otwierało mi się przez WinRara, no i teraz problem, jak ma się to otworzyć, moje pytanie brzmi, jak mogę teraz to zmienić żeby mi się otwierało przez WinAmpa, zaznaczam mam Win98, bo w Xp to bez problemu idzie zrobić :) pozdro

ps: korzystając z okazji, niewiecie może czy w Operze jest taki skrót klawiszowy dzięki któremu można przechodzić do nastepnej zakładki, jak mamy ich np.więcej otworzonych :)

EDIT: dobra drugie pytanie już nieważne znalazłem wszystki skróty, podaje dla zainteresowanych :)

skróty klawiszowe Opera i nie tylko
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez benek-b12 » 06 Lis 2006, 22:24

PostUA:

juz długo nie pracowalem na win98 takze nie pamietam dokladnie co i jak ale mysle ze musisz kliknac prawym przyciskiem myszy na mp3 + wcisniety klawisz shift -> dalej otwórz z... i dalej juz sie polapiesz :)
benek-b12
Postujący
Postujący

Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Yoo! » 07 Lis 2006, 08:29

PostUA:

niestety przy pomocy klawisza shift, zaznaczam wiecej ikonek,nic z tego to nie to, ale dzieki :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez jonny » 07 Lis 2006, 08:41

PostUA:

Dawno nie używałem Winampa ale ma chyba opcje powiązania z typami plików .Poszukaj i zaznacz.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez benek-b12 » 07 Lis 2006, 16:10

PostUA:

Yoo! napisał(a):niestety przy pomocy klawisza shift, zaznaczam wiecej ikonek,nic z tego to nie to, ale dzieki :)

chyba zle mnie zrozumiales, kliklij raz na dany plik tak zeby go zaznaczyc -> wcisnij na klawiaturze klawisz shift -> najedz kursorem myszy na plik i kliknij na niego prawym przyciskiem, powinna udostepnic sie opcja "otrórz z..." -> poszukaj w liscie winnampa i uruchom ten plik przez niego i zaznacz ta opcje zeby zawsze przez niego plik byl uruchamiany, czy jakos tak.
benek-b12
Postujący
Postujący

Postprzez Yoo! » 07 Lis 2006, 19:09

PostUA:

benek-b12 napisał(a):chyba zle mnie zrozumiales, kliklij raz na dany plik tak zeby go zaznaczyc -> wcisnij na klawiaturze klawisz shift -> najedz kursorem myszy na plik i kliknij na niego prawym przyciskiem, powinna udostepnic sie opcja "otrórz z..." -> poszukaj w liscie winnampa i uruchom ten plik przez niego i zaznacz ta opcje zeby zawsze przez niego plik byl uruchamiany, czy jakos tak.

heh, tak źle Cię zrozumiałem,zadziałało, dzięki wam obojgu, oczywiście pomysł jonn'ego też się przyda, dzięki jeszcze raz :) pozdro
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Problem

Postprzez Pacior » 18 Lis 2006, 08:27

PostUA:

Witam!
Zrób tak : Kliknij lewym myszy raz na plik tak żeby się zaznaczył i teraz musisz kliknąć jednocześnie na Ctrl+Shift+B i prawy przycisk myszy,wtedy będzie "Otwórz z...
Teraz możesz wybrać np.Winampa z listy,zaznacz w lewym dolnym rogu okienko :"Używaj tego programu do otwierania....
Poadro!
Płyta Gł: GIGABYTE Aorus Elite A520
Procesor: AMD Ryzen 5 5600X 6 rdzeni 12 wątków 3700-4600 MH
Karta Graf:Gigabyte GeForce RTX 3060 EAGLE 12GB OC 2.0 LHR
Dysk:Seygate Barracuda St-1000 GB--Kingston SSD A400 480GB--Samsung SSD 980 M2 500GB
Pamięć:32 GB 4X8 dual chanel Kingston "FURY" 3200MHz
Win 10 Profesional
Zasilacz: Seasonic Focus GX-850W
Monitor: Philips 273V-27cali
[email protected]
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Postprzez benek-b12 » 18 Lis 2006, 10:08

PostUA:

Ale ten problem zostal juz wczesniej rozwiazany... to juz chyba z drugi raz widze jak do starego tematu w ktorym jest juz wszysko jase sie dopisujesz i piszesz prawie to samo co wczesniej... :/
benek-b12
Postujący
Postujący

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]