TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Przy urachamianiu komputera wyskakuje primary slave:NONE...

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Przy urachamianiu komputera wyskakuje primary slave:NONE...

Postprzez irasek92 » 18 Sty 2011, 15:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 (.NET CLR 3.5.30729)


witam wszystkich przy urachamnianiu komputera wyskakuje mi takie cos

primary slave:NONE
secondary slave:NONE

floppy disk(s) fail (40) wiem ze to jest wina dyskietek ale nie kumam na biosa nie moge wesc bo wyskakuje mi ze musze haslo wpisac bo nie idzie wesc inaczej moze ktos wie jak to haslo ominąc...

nastempny bląd otoz taki floppy disk(s) fail (40) naciskam f1 jest wszystko super wchodze do windowsa siedze na internecie gora 30min i sie komputer zawiesza nie idzie myszkom roszac nic i reset i tak co chwile mi robi pomozcie mi z gory dziekuje zeby mi tak nie zacinalo i nie idzie po tym zacienciu pracowac
irasek92
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 18 Sty 2011, 15:19

Re: mam problem a otoz taki pomuzcie prosze

Postprzez kominekl » 18 Sty 2011, 17:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )


Win biosem hasło.

Możesz spróbować też haseł serwisowych:

AMI Bios

Hasła Bios-u AMI:
589589
A.M.I.
aammii
AMI lub .KEY lub [spacja]SW
ami
ami.kez
AMI!SW lub _SW lub ?SW
AMI~
ami-
amiami
amidecod
AMIDECODE
AMIPSWD
amipswd
AMISETUP
bios
BIOS
bios310
BIOSPASS
cmos
CMOSPWD
efmukl
helga-s
HEWITT RAND
KILLCMOS
PASSWORD
setup
alfarome
^do góry

Amptron Bios

Hasła Bios-u Amptron:
Polrty
^do góry

AST Bios

Hasła Bios-u AST:
SnuFG5
^do góry

Award Bios

Hasła Bios-u Award:
256256
01322222
589589
589721
595595
598598
1EAAh
?award
_award
admin
ALLY
aLLY
aLLy
ALFAROME
alfarome
alfaromeo
aPAf
AW
AWARD
award
AWARD_HW lub [spacja]SW lub _SW
AWARD?SW
award.sw lub _? lub _ps
AWARD_PS lub [spacja]PW
AWKWARD (lub z małych)
BIOS
bios*
biosstar
BIOSTAR
biostar
CONCAT
CONDO
Condo
d8on
djonet
efmukl
g6PJ
HELGA-S
HEWITT RAND
HLT
j09F
J64
J262
j262
j64
j256
J256
j332
KDD
lkw peter
LKWPETER
lkwpeter
PASSWORD
PINT
pint
SER
SKY_FOX
setup
SWITCHES_SW
SYXZ
Syxz
Sxyz
SZYX
t0ch20x
t0ch88
ttptha
TzqF
TTPTHA
wodj
ZAAADA
ZBAAACA
ZJAAADC
^do góry

Biostar

Hasła Biostar:
Biostar
Q54arwms
^do góry

Compaq Bios

Hasła Bios-u Compaq:
Compaq
^do góry

Concord

Hasła Bios-u Concord:
last
^do góry

CTX Int.

Hasła Bios-u CTX:
CTX_123
^do góry

CyberMax

Hasła do CyberMax:
Congress
^do góry

Daewoo

Hasła doDaewoo:
Daewoo
Daewuu
^do góry

Daytek

Hasła doDaytek:
Daytec
Daytek
^do góry

Dell Bios

Hasła Bios-u Dell:
Dell
^do góry

HP Vectra

Hasła do HP Vectra:
hewlpack
hp
^do góry

International Business Machines (IBM)

Hasła do Bios-u IBM:
IBM
MBIUO
merlin
^do góry

PHOENIX Bios

Hasła do Bios-u Phoenix:
CMOS
BIOS
PHOENIX lub phoenix
^do góry

Toshiba

Hasła do Toshiba:
24Banc81
toshy99
Toshiba
Klawisz [shift] przy starcie
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: mam problem a otoz taki pomuzcie prosze

Postprzez mateo8898 » 18 Sty 2011, 18:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


Możesz też po prostu zresetować BIOS.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Przy urachamianiu komputera wyskakuje primary slave:NONE

Postprzez cosik_ktosik » 18 Sty 2011, 23:51

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 GTB7.1


I odłącz na razie napęd dyskietek lub ewentualnie sprawdź jej podłączenie.
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 811
Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Re: Przy urachamianiu komputera wyskakuje primary slave:NONE

Postprzez piotrek234 » 19 Lut 2011, 12:13

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13


@edit hmm bios możesz zresetować zwierając piny kolo bateryjki ;)

i włącz komputer bez zbędnych napędów, i innych urządzeń podłączonych do komputera
może to być wadliwy zasilacz, źle ustawione bootowanie w biosie, wadliwy dysk (mało prawdopodobne), ale na pewno musisz zresetować bios abyś mógł podać więcej szczegółów ustawień
a no i przegrzewanie się podzespołów ;)

@ P.S profilaktycznie sprawdź kondensatory na płycie głównej XD ( nie wiem czemu mi to przychodzi do głowy XD)
piotrek234
Postujący
Postujący
 
Posty: 353
Dołączenie: 01 Sty 2007, 12:52
Pochwały: 2


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]