Witam chciałbym zaprezentować jak ustawić komputer aby szybciej pracował jest to informacja dla użytkowników słabszych PC.
1.Klikamy na pulpicie prawym przyciskiem myszy właściwości wygląd styl klasyczny
oto fotka jak włączyć styl klasyczny
po chwili system przechodzi w wygląd klasyczny
2.Po zmianie na styl klasyczny wchodzimy w mój komputer właściwości zaawansowane w okienku wydajność klikamy na ustawienia i pokazuje nam się okienko opcje wydajności są tam zaznaczone różne opcje (wyglądowe) zaznaczone hokejką więc je odznaczamy
oto fota jak mamy postępować
3.Po odznaczeniu niepotrzebnych opcji usuwamy z pulpitu moje dokumenty ponieważ jeśli trzymamy jakieś pliki powyżej 500MB w moich dokumentach i trzymamy je na pulpicie komputer gorzej pracuje więc w tym przypadku radzę zrobić sobie skrót moich dokumentów a cały folder zajmujący np. 500MB usunąć z pulpitu, więc robi my to tak wchodzimy w
właściwości pulpit dostosuj pulpit po chwili pokaże nam się okienko elementy pulpitu i tam odznaczamy opcje moje dokumenty
oto fotka co mamy zrobić
4.Po usunięciu moich dokumentów z pulpitu zawsze możemy je z powrotem wrócić wchodzą tak samo jak poprzednio i zaznaczając opcje moje dokumenty
5.Należy usunąć programy które się włączają niepotrzebnie przy włączaniu komputera
(chodzi mi o te programy które są na pasku obok zegara)
więc należy zainstalować program EasyCleaner który można pobrać tu https://www.instalki.pl/programy/downlo ... eaner.html
po zainstalowaniu programu włączamy go klikamy na start w programie
po chwili pojawia nam się okienko z programami które startują podczas uruchomiania komputera i wyłączamy te programy
fotka jak mamy postępować
6.Po wykonaniu tych czynności należy wejść w start programy akcesoria narzędzia systemowe oczyszczanie dysku potem należy zrobić defragmentowanie dysku.
7.Opcje które napisałem można zrobić na Windows XP
P.S Wielu moim znajomym to pomogło proszę o komentarze.