TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Przywracanie systemu nie działa

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Przywracanie systemu nie działa

Postprzez maxburg » 06 Kwi 2007, 12:04

PostUA:

Na moim kompie pilnie potrzebuję przywrócić system (Win XP), ale mimo że istnieje wiele punktów przywracania komp nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu. Kiedyś wyłączałem p.s. w ramach zabezpieczenia przed jakimś odradzającym się stale robakiem. Na pewno nie była to opcja w Panelu ster. -> Wydajność i konserwacja -> Wyświetl podst. inf. o komp. -> Przywracanie systemu -> Włącz przywr. syst. Nie tam, bo tam opcja jest włączona. Gdzieś indziej. Pomożcie proszę!
Awatar użytkownika
maxburg
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Maj 2006, 20:13

Postprzez jonny » 07 Kwi 2007, 08:36

PostUA:

Jeśli kiedyś wyłączyłeś i potem nie włączyłeś to , niestety .
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez maxburg » 10 Kwi 2007, 22:13

PostUA:

jonny napisał(a):Jeśli kiedyś wyłączyłeś i potem nie włączyłeś to , niestety .

No stary, co za mądrość... Naprawdę mnie oświciłeś :D

Oczywiście chciałbym poinformować ludzi "rozumiejących" co inni piszą (w styly jonnego), że mój problem polega na tym iż wyłączyłem funkcję przywracania, ale nie pamiętam gdzie. W poście wyżej podałem opcję wyłączania ale to nie tam wyłączyłem.

Czy pamięta może ktoś gdzie wyłącza sie w Win XP przywracanie systemu w celu zablokowania odradzającego się robaka?
Awatar użytkownika
maxburg
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez jonny » 11 Kwi 2007, 08:38

PostUA:

To sprawdź w narzędziach administracyjnych w usługach czy przywracanie jest włączone . Jak nie to włącz.

Jeszcze :start -> uruchom -> msconfig -> zakładka "usługi" -> zobacz czy działa.

I jeszcze : PPM na mój computer -> właściwości -> Przywracanie systemu.
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez niunka » 11 Kwi 2007, 09:35

PostUA:

maxburg

Nim bedziesz mial do kogokolwiek pretensje o to ze cie nie rozumie to pomysl nad tym czy idzie zrozumiec ciebie.

maxburg napisał(a):Na moim kompie pilnie potrzebuję przywrócić system

maxburg napisał(a):wyłączyłem funkcję przywracania, ale nie pamiętam gdzie.

maxburg napisał(a): istnieje wiele punktów przywracania komp nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu!

Mozesz mi wyjasnic jak chcesz przywrocic system skoro masz wylaczone przywracanie systemu a co za tym idzie nie masz punktow przywracania systemu.

chyba ze sie myle

Image

maxburg napisał(a):Czy pamięta może ktoś gdzie wyłącza sie w Win XP przywracanie systemu w celu zablokowania odradzającego się robaka?

Co ty w koncu chcesz wylaczyc,wlaczyc przywracanie systemu , przywrocic system ?

Przywracanie Systemu

Start -> Wszystkie Programy -> Akcesoria -> Narzedzia Systemowe -> Przywracanie Systemu.

(ppm na) Moj Komputer -> Zarzadzaj -> Uslugi i Aplikacje -> Uslaugi -> (ppm na) Usluga przywracania systemu -> wlasciwosci -> rob co chcesz

maxburg napisał(a):Czy pamięta może ktoś gdzie wyłącza sie w Win XP przywracanie systemu w celu zablokowania odradzającego się robaka?

przywracanie systemu wylancza sie w celu usuniecia szkodnika,ktory moze byc w punkcie przywracania systemu,dlatego te punkty sa usuwane

Przywracanie systemu w XP jest niewiele co warte.

Proponuje zabespieczyc sie w taki sposob jak jest opisany -> TU
znacznie ulatwia zycie.

ps.Na przyszlosc prosze pisac zrozumiale
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez maxburg » 02 Cze 2007, 19:12

PostUA:

Ho ho ho niunka, powiało grozą... :)

Może i napisałem niezrozumiale, choć trudno mi to ocenić, skoro próbowałem wyrazić skądinąd logiczne rozumowanie. Być może dokonałem pewnego zbyt śmiałego skrótu myślowego.

Ad 1. "Na moim kompie pilnie potrzebuję przywrócić system"

- no to raczej każde dziecko rozumie, prawda? Idziemy więc dalej...

Ad 2 "Kiedyś wyłączałem p.s. w ramach zabezpieczenia przed jakimś odradzającym się stale robakiem. Na pewno nie była to opcja w Panelu ster. Wydajność i konserwacja Wyświetl podst. inf. o komp. Przywracanie systemu Włącz przywr. syst. Nie tam, bo tam opcja jest włączona. Gdzieś indziej."

- tak, miałem odradzającego sie robaka i bardzo madry informatyk z forum o2 ps. Emil poradził mi wyłączyć przywracanie. Ale nie wyłączyć tutaj, gdzie pokazuje na dołączonym obrazku niunka. Stąd moje słowa: "Na pewno nie była to opcja w Panelu ster. Wydajność i konserwacja Wyświetl podst. inf. o komp. Przywracanie systemu Włącz przywr. syst. Nie tam, bo tam opcja jest włączona. Gdzieś indziej." Było to zupełnie gdzieś indziej, ale nie pamiętam gdzie.

Ad 3 "istnieje wiele punktów przywracania komp nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu!" - tu może rzeczywiście wyraziłem się niejasno. Chodzi o to, że takie punkty istnieją graficznie, to znaczy tam gdzie się wchodzi na przywracanie te punkty na kalendarzyku są. Jednak gdy chcę przywrócić, to komp informuje, że przywracanie jest niemożliwe do wykonania. Ja nie jestem informatykiem. Teraz już rozumiem, że takich punktów realnie nie ma, skoro p.s. jest wyłączone. Jednak wtedy miałem na myśli te graficznie oznaczone punkty.

Ad. 4 "Czy pamięta może ktoś gdzie wyłącza sie w Win XP przywracanie systemu w celu zablokowania odradzającego się robaka?"

i uwaga niunki:

"Co ty w koncu chcesz wylaczyc,wlaczyc przywracanie systemu , przywrocic system ? "

- oczywiście że chcę włączyć, tyle że pisałem czy ktoś wie, gdzie się wyłącza, bo ja kiedyś wyłączyłem i nie wiem teraz gdzie to włączyć. Stąd pytanie, gdzie wyłączyć jest równoznaczne z tym, gdie włączyć. Chodzi mi bowiem o to, gdzie się jedno i drugie robi, a nie co ja chcę w danym momencie zrobić. A chcę oczywiście włączyć.

Ad 5 Uwaga niunki o przywracaniu systemu: (ppm na) Moj Komputer Zarzadzaj Uslugi i Aplikacje Uslaugi (ppm na) Usluga przywracania systemu wlasciwosci rob co chcesz

- NO WŁAŚNIE O TO CHODZIŁO!!! Tu wtedy wyłączałem! Dzięki wielkie. Jeszcze jakbyś mi powiedział jak jest "Usługa przywracania systemu" po angielsku, to byłoby super, bo ja mam tam wszystko po angielsku.

Dzięki :-)
Awatar użytkownika
maxburg
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez jonny » 02 Cze 2007, 23:39

PostUA:

Nigdy nie sprawdzałem po angielsku , ale powinno to brzmieć :
System recovery .
System recovery service .
Recovery service .