Ho ho ho niunka, powiało grozą...
Może i napisałem niezrozumiale, choć trudno mi to ocenić, skoro próbowałem wyrazić skądinąd logiczne rozumowanie. Być może dokonałem pewnego zbyt śmiałego skrótu myślowego.
Ad 1. "Na moim kompie pilnie potrzebuję przywrócić system"
- no to raczej każde dziecko rozumie, prawda? Idziemy więc dalej...
Ad 2 "Kiedyś wyłączałem p.s. w ramach zabezpieczenia przed jakimś odradzającym się stale robakiem. Na pewno nie była to opcja w Panelu ster. Wydajność i konserwacja Wyświetl podst. inf. o komp. Przywracanie systemu Włącz przywr. syst. Nie tam, bo tam opcja jest włączona. Gdzieś indziej."
- tak, miałem odradzającego sie robaka i bardzo madry informatyk z forum o2 ps. Emil poradził mi wyłączyć przywracanie. Ale nie wyłączyć tutaj, gdzie pokazuje na dołączonym obrazku niunka. Stąd moje słowa: "Na pewno nie była to opcja w Panelu ster. Wydajność i konserwacja Wyświetl podst. inf. o komp. Przywracanie systemu Włącz przywr. syst. Nie tam, bo tam opcja jest włączona. Gdzieś indziej." Było to zupełnie gdzieś indziej, ale nie pamiętam gdzie.
Ad 3 "istnieje wiele punktów przywracania komp nie może przywrócić systemu do poprzedniego stanu!" - tu może rzeczywiście wyraziłem się niejasno. Chodzi o to, że takie punkty istnieją graficznie, to znaczy tam gdzie się wchodzi na przywracanie te punkty na kalendarzyku są. Jednak gdy chcę przywrócić, to komp informuje, że przywracanie jest niemożliwe do wykonania. Ja nie jestem informatykiem. Teraz już rozumiem, że takich punktów realnie nie ma, skoro p.s. jest wyłączone. Jednak wtedy miałem na myśli te graficznie oznaczone punkty.
Ad. 4 "Czy pamięta może ktoś gdzie wyłącza sie w Win XP przywracanie systemu w celu zablokowania odradzającego się robaka?"
i uwaga niunki:
"Co ty w koncu chcesz wylaczyc,wlaczyc przywracanie systemu , przywrocic system ? "
- oczywiście że chcę włączyć, tyle że pisałem czy ktoś wie, gdzie się wyłącza, bo ja kiedyś wyłączyłem i nie wiem teraz gdzie to włączyć. Stąd pytanie, gdzie wyłączyć jest równoznaczne z tym, gdie włączyć. Chodzi mi bowiem o to, gdzie się jedno i drugie robi, a nie co ja chcę w danym momencie zrobić. A chcę oczywiście włączyć.
Ad 5 Uwaga niunki o przywracaniu systemu: (ppm na) Moj Komputer Zarzadzaj Uslugi i Aplikacje Uslaugi (ppm na) Usluga przywracania systemu wlasciwosci rob co chcesz
- NO WŁAŚNIE O TO CHODZIŁO!!! Tu wtedy wyłączałem! Dzięki wielkie. Jeszcze jakbyś mi powiedział jak jest "Usługa przywracania systemu" po angielsku, to byłoby super, bo ja mam tam wszystko po angielsku.
Dzięki