TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pulpit zdalny

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Pulpit zdalny

Postprzez tomet » 12 Wrz 2007, 18:56

PostUA:

Mamy z kolegą taki problem nie możemy ustanowić połączenia z pulpitem zdalnym przez internet i nie wiemy co zrobić żeby działało i czy wystarczy to co jest w Windowsie czy trzeba coś jeszcze instalować znalazłem taką stronę co na niej jest wszystko opisane zrobiliśmy wszystko tak jak tam pisało i nic
nie wiem co zrobić możecie mi pomoc
mamy obydwaj Windows xp pro... i ten sam internet a odnośnie radiówkę

z góry dzięki za pomoc!!
a i polećcie mi jakoś płytę główną pod intel 775
Toomet supper ziomm
tomet
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Wrz 2007, 18:44

Postprzez 1jaa » 12 Wrz 2007, 20:56

PostUA:

Więc tak.

Możesz połączyć się z kolegą jeżeli jesteś w sieci lokalnej (LAN) lub też jeżeli kolega ma zewnętrzne IP ale przydzielone tylko do jego komputera (nie pod routerem). Jeżeli nie macie połączenia bezpośredniego to zainstalujcie sobie Hamachi, które możecie ściągnać ze strony instalek.

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... amachi.php
Po zainstalowaniu hamachi jeżeli obaj macie dostęp do internetu nie będziecie mieć problemu z zdalnym pulpitem czy nawiązaniem połączenia.

Nie nie musisz instalować żadnego innego oprogramowania. Jeżeli macie windows xp z SP2 to sprawdzie w zaporze czy jest dodany port pulpitu zdalnego (to bardzo ważne w przypadku zapory SP2!)

Z doświadczenia polecam Radmina. Bardzo prosty łatwy w obsłudze program. W zaporze trzeba dodać port (jako wyjątek) 4899

Ten program również można pobrać ze strony instalek.

http://www.instalki.pl/programy/downloa ... trator.php
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników