TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

pytania dotyczace adobe air i adobe active x

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

pytania dotyczace adobe air i adobe active x

Postprzez labak » 05 Sty 2012, 06:52

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60

Witam mam zainstalowany na laptopie adobe air instalował się wraz z systemem po kupnie laptopa mogę go odinstalować? do czego konkretnie jest on potrzebny?.Drugie pytanie brzmi czy jak mam najnowsza wersje adobe flash player czy jest potrzeba doinstalowania adobe activeX ?

Dziękuję pozdrawiam.
Awatar użytkownika
labak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Sie 2011, 16:55

Re: pytania dotyczace adobe air i adobe active x

Postprzez ZacnyWacław » 05 Sty 2012, 14:37

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.63 Safari/535.7

Adobe AIR umożliwia uruchamianie aplikacji AIR w systemie lokalnym. Oznacza to, że jest niezbędne do uruchamiania aplikacji (programów) stworzonych w tej technologii. Nie znam ich zbyt wiele więc system może obyć się bez AIR. Na twoim miejscu bym tego nie odinstalowywał - w niczym nie przeszkadza, a może się przydać.

Z tego co wiem Flash Player ActiveX przeznaczony jest wyłącznie dla przeglądarki Internet Explorer więc jeżeli z niej nie korzystasz to nie musisz tego instalować. Tak jak w poprzednim przypadku oczywiście nie zaszkodzi - nie zajmuje wiele miejsca w systemie, a może się przydać.
Awatar użytkownika
ZacnyWacław
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Kwi 2010, 09:46
Miejscowość: PL
Pochwały: 13
Sprzęt: Pecet

Re: pytania dotyczace adobe air i adobe active x

Postprzez labak » 05 Sty 2012, 16:02

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.60

ZacnyWacław dzięki za wyjaśnienie adobe air zostawiam a adobe activeX miałem wcześniej zainstalowane a teraz tego brak ponieważ dzisiaj odinstalowałem 64 bitową wersję a przeglądarkę opera mam 32 więc pobrałem najnowszą wersję adobe flash player.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
labak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 02 Sie 2011, 16:55

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników