TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

PYTANIE DO ZEBRY

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

PYTANIE DO ZEBRY

Postprzez RainMan » 31 Lip 2005, 16:12

PostUA:

na początku chciałbym powiadomic ze ci kolesie z gg sie pomylili. Byli u mnie ale powiedzieli że ktoś im zły cynk dał.

Mam małe pytanko do zebry. przeglądałem posty z ost kilku tyg. i mozę nie zauwarzyłem lub cosik podobnego ale nima nigdzie twych postów z problemem. Zawsze to ty komuś doradzasz ;) czy juz kompletnie nie ma takiej dziedziny ze swiata komputerów o których nie miałabys pojęcia ???
Pozdro ;) :lol:
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez zebra » 31 Lip 2005, 22:03

PostUA:

Pewnie jest i to niejedna dziedzina. Ciągle muszę poszerzać swoje horyzonty :wink: . Wiedza czasami wystarcza na forum, a jeżeli mam o czymś pojęcie, to dlaczego nie mam o tym napisać, czy pomóc użytkownikowi? A pytania były, dokładnie dwa. Z tym że pytałam o grę i spolszczenie, ale już dawno nieaktualne :wink: . Jak narazie, to dzielę się z forumowiczami tym, co wiem. Nie twierdzę przy tym, że jestem fenomenalna :wink: , odrobina skromności nie zaszkodzi. Nie zawsze wyjaśniam wszystko całkowicie, chyba, że użytkownik naprawdę nie ma doświadczenia w obcowaniu z komputerem (przy czym podkreślam, że nie jest to nic złego - wszystko przyjdzie z czasem) to wtedy napiszę co i jak, żeby zaoszczędzić mu główkowania :wink: . Wychodzę z założenia, że należy dać wędkę, a nie rybę :wink: . Bo tylko tym sposobem można nabyć nieco praktycznej wiedzy. Pozdrawiam serdecznie!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Lamagalula » 01 Sie 2005, 06:38

PostUA:

Racja , zebra jak cos napisze to napisze a jak cos pomoze to pomoze , nie ma tematow z problemami . Pozdrawiam
(: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lamagalula
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Postprzez RainMan » 01 Sie 2005, 09:41

PostUA:

Mam pytanko. Ile czasu spedzasz przed komputerem ??? Skoro taką wiedzę o tej "machinie" posiadasz to wydaje mi się że dość długo. Skąd wogóle masz taką wiedzę ???
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 01 Sie 2005, 14:15

PostUA:

To, że ktoś coś wie, nie zależy od ilości spędzanego czasu przed komputerem. Przynajmniej w moim przypadku stosunek czasu spędzonego przed komputerem nie jest proporcjonalny do wiedzy, jaką posiadam (mam nadzieję, że nie zabrzmiało to nieskromnie :wink: ). Skąd to wszystko wiem? Szczerze? Żródeł jest wiele, czasopisma komputerowe, książki internet (ta opcja rzadziej). No i lata praktyki, bo jak wiadomo wiedza teoretyczna nie zawsze wystarcza :wink: . A tak na marginesie, to niezły wywiad ze mną przeprowadzasz, RainMan :wink: . Masz zadatki na dziennikarza.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 01 Sie 2005, 19:33

PostUA:

Dzięki !!! Jakiego typu książki ??? Czemu nie z internetu ??? Większość ludzi uważa że internet to WIELKA ENCYKLOPEDIA. Ty tak nie uważasz ???
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 01 Sie 2005, 22:22

PostUA:

Książki dotyczące sprzętu komputerowego, programowania (ostatnio częściej do nich zaglądam :wink: ), systemów operacyjnych, itp. Nie wymieniam tytułów ani autorów, bo to chyba i tak nikomu nie będzie nic mówić :wink: . Ogólnie, informatyka jest tak rozległą dziedziną, że trudno cokolwiek tutaj generalizować, a tej książkowej lektury trochę się mimo wszystko uzbierało :wink: . Czemu nie z internetu? Owszem, czasami znajduję to, czego szukam (kursy, e-booki, programy, itd.), ale spotykam się również z głupotami wyssanymi z palca. Tak więc Internet może być zarówno doskonałym źródłem wiedzy, jak i stekiem bzdur. Dlatego zawsze należy szukać alternatywnych źródeł wiedzy :wink: . Pozdrawiam! A ty skąd zdobywasz potrzebne ci informacje?
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 02 Sie 2005, 09:53

PostUA:

tak szczerze... od innych użytkowników na forum instalek ;) ale to nie wystarczy. Przeważnie gdzieś znajde w zwykłej codziennej gazecie lub jakimś profesionalnym piśmie komputerowym jakiś ciekawy wątek i wtedy szukam na jego temat jak najwięcej. Kroczek po kroczku. W książkach nie bo są bardzo drogie. Rzędu 80 zł. :lol:
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez dj_shreder » 02 Sie 2005, 13:19

PostUA:

a ty zebra kształcisz sie poza tym w jakiejś szkole informatyki ?? nie wiem studia, studium, coś wogóle ???
miło, szybko i sympatycznie
Awatar użytkownika
dj_shreder
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Gru 2004, 12:28
Miejscowość: Kamienna Góra to chyba gdzies koło Marsa

Postprzez zebra » 02 Sie 2005, 20:10

PostUA:

RainMan napisał(a):(..) W książkach nie bo są bardzo drogie. Rzędu 80 zł. :lol: (...)
Fakt, ale inwestycja kosztuje :D .
dj_shreder napisał(a):a ty zebra kształcisz sie poza tym w jakiejś szkole informatyki ?? nie wiem studia, studium, coś wogóle ???
Nie, moje studia to całkiem odmienny kierunek i z informatyką nie mają ci wspólnego (psychologia) :wink: . A informacje zdybywam z różnych źródeł (pisałam wcześniej...).
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników