Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p
Wyślij odpowiedź

Pytanie dotyczące programu bitcomet

18 Lis 2005, 23:40

Mam małe pytanko czy w bitcomet jak się ustawi transfer 0kb/s dla wysyłania pliku zmniejszy się transfer ściągania pliku?

19 Lis 2005, 00:22

W każdej sieci p2p główna zasadą jest wymiana plików, a nie jednostronne kożystanie z zasobów innych uzytkowników programu w tym wypadku bit comet. Udostepniając pliki innym, tym którzy chcą pobrać dany plik, przez siebie szukany jednocześnie stważasz sobie mozliwość wyszukiwania, a w skutku ściągnięcia i użytkowania pliku którego sam poszukujesz.

P.S Jeżeli myślisz, że zmniejszając transfer wysyłania plików, powiększysz swój transfer pobierania plików z sieci to jesteś w błędzie. :)
Myślisz, że niby jak powstawają sieci p2p, same z siebie sie nie stwarzają i same sobie nie udostępniaja na wzajem plików. Sieci p2p są tworzone przez uzytkowników dla uzytkowników i taka metoda działa w każdej sieci.

Nie radze wchodzić na NP.: sieć DC++ z udostęnioną biblioteką w której nie ma żadnych plików. :) Nie masz co liczyć na udostępnienie Hubów z danymi chociaż sam tego nie zrobiłeś. Nie mówie w tym momencie o sieci torrent, lecz ogólnie o p2p.

Pozdrawiam*Hpest

19 Lis 2005, 10:17

Dobra, jeszcze jedno pytanko ścągam plik który ma 2.5 Gb i już ściągnołem 1.25 Gb czyli 50% a pokazuje mi 35%, która informacja jest prawidłowa te procenty czy ilość ściągniętych bajtów.

19 Lis 2005, 12:54

olej to jak się ściągnie to się ściągnie

19 Lis 2005, 12:59

ten program ma to do siebie ,że zawsze zawyza ilosc pobranych danych... np. sciagalem Call of Duty 2 który ma chyba 3,48 GB , a mi sciagnęło ponad 5 GB.
Wyślij odpowiedź