TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

pytanie o ściąganie z torrent

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

pytanie o ściąganie z torrent

Postprzez marcinlee77 » 02 Paź 2007, 21:12

PostUA:

mam problem :gdy ściągam coś z torrentów nie potrafię otworzyć żadnej strony co jest powodem i jak to naprawić proszę dokładnie bo jestem "laikiem"
marcin
marcinlee77
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Sie 2007, 21:59
Miejscowość: Świętochłowice

Postprzez buzu » 02 Paź 2007, 21:32

PostUA:

1.Zainstaluj CfosSpeed'a (progs do zarządzania ruchem)
2.Staraj się nie ściągać wieeeelu pozycji na raz.
3.Albo zmień priorytety/wykorzystania łącza ściąganych pozycji na niski lub ogranicz prędkość downloadu i uploadu w kliencie BT.
ps. punkt 1 załatwi sprawę.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez banan » 03 Paź 2007, 20:03

PostUA:

buzu
Cfosspeed zamula neta jeśli ktoś ma radiówke (albo net nie działa wcale, wiem bo ja radiówke mam)
marcinlee77
Jakiego klienta torrent używasz?
proponuje zmienić np na uTorrent
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez buzu » 03 Paź 2007, 21:29

PostUA:

banan napisał(a): buzu
Cfosspeed zamula neta jeśli ktoś ma radiówke (albo net nie działa wcale, wiem bo ja radiówke mam)
marcinlee77
Jakiego klienta torrent używasz?
proponuje zmienić np na uTorrent

Jesteś pierwszym,któremu cFosSpeed zamula albo wyłącza neta.On nie ma zamulać neta tylko kierować ruchem na łączu :D
Wina najprawdopodobniej leży po Twojej stronie i konfiguracji samej aplikacji .Na domyślnych ustawieniach wszystkie progsy do wymiany plików mają najniższy priorytet.Czyli ustępują miejsca aplikacją z wyższym priorytetem(przeglądarki,klient poczty,komunikatory) .Chyba,że akurat z nich nie korzystasz wtedy klient ciągnie całą parą.Oczywiście można sobie poustawiać priorytety jak się chce.
Klient BT nie ma tu nic do rzeczy czy jest mniej czy bardziej agresywny.
Koleś nie skarży się na swojego klienta BT tylko ma problem z otwieraniem stron.Wniosek..klient śmiga aż za dobrze.
Wtedy nie uTorrent (b.dobry sam używam) tylko (choć to inna sieć p2p) eMule zalecany dla cierpliwych.Czasami tygodniami nie obciążą łącza :D
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Cfosspeed

Postprzez przemo4 » 04 Paź 2007, 10:28

PostUA:

A jeżeli ja podczas zciągania z torretów moge śmigać po necie ale sie muli to czy Cfosspeed pomoże? :roll:
A tobie marcin pomugł?
Jak nie, i masz przynajmniej 512k/s to zmień klienta na BitComet 9.3
Siema ludzie!!!
przemo4
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Paź 2007, 07:31
Miejscowość: Poznań

Re: Cfosspeed

Postprzez buzu » 04 Paź 2007, 16:22

PostUA:

przemo4 napisał(a):A jeżeli ja podczas zciągania z torretów moge śmigać po necie ale sie muli to czy Cfosspeed pomoże? :roll:

Pomoże ale nie oczekuj cudów.Dużo zależy od tego jak masz ustawiony Dow.i Up i ile pozycji zasysasz jednocześnie no i od stron na które wchodzisz (na jakich serwerach stoją) Jak ciągniesz 10-20 pozycji na raz to pożegnaj się z www. chyba,że mocno przykręcisz kurek w kliencie.
Coś za coś. :wink:
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]