TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pytanie odnośnie Avasta

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez Zernat » 04 Sty 2012, 15:46

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


Witam. Mam do was pytanie odnośnie programu Avast. Mam w nim ustawioną Heurystykę na najwyższą, żeby testował wszystkie spakowane pliki itp. Zawsze po zakończonym skanowaniu czy to przy bootowaniu czy normalnym wyskakuje mi mnóstwo plików "Brak dostępu", rozumiem to, no bo chronione pliki gier i innych programów których producenci nie życzą sobie aby je edytować.

Jednak mam nadzieję że pomimo tego że Avast mówi mi że w tych i tych plikach nie otrzymał dostępu to całą resztę przeskanował i wirusa nie znalazł ? Martwi mnie, czy to nie jest tak że on mi mówi że nie dostał dostępu i dalej już nie kontynuował w poszukiwaniu infekcji ?

Z góry dzięki za pomoc i Pozdrawiam :smile:
Zernat
Postujący
Postujący
 
Posty: 112
Dołączenie: 11 Lip 2011, 23:43

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez mateo8898 » 04 Sty 2012, 19:56

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


Martwi mnie, czy to nie jest tak że on mi mówi że nie dostał dostępu i dalej już nie kontynuował w poszukiwaniu infekcji ?

Nie, tych do których nie miał dostępu nie skanował, a resztę już tak.


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez Zernat » 05 Sty 2012, 02:30

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


Rozumiem, dzięki.

Jednak dobrze myślę że jak najwyższe ustawienia są najlepsze, tak ?
Zernat
Postujący
Postujący
 
Posty: 112
Dołączenie: 11 Lip 2011, 23:43

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez ZacnyWacław » 05 Sty 2012, 14:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/535.7 (KHTML, like Gecko) Chrome/16.0.912.63 Safari/535.7


Zgadza się, najwyższe = najbezpieczniejsze. Pamiętaj jednak, że nawet najlepsze zabezpieczenia nie zastąpią zdrowego rozsądku ;)


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
ZacnyWacław
Postujący
Postujący
 
Posty: 370
Dołączenie: 16 Kwi 2010, 09:46
Pochwały: 13

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez Zernat » 05 Sty 2012, 20:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


Naturalnie ^^

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Zernat
Postujący
Postujący
 
Posty: 112
Dołączenie: 11 Lip 2011, 23:43

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez kominekl » 09 Sty 2012, 15:24

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


ZacnyWacław napisał(a):Zgadza się, najwyższe = najbezpieczniejsze. Pamiętaj jednak, że nawet najlepsze zabezpieczenia nie zastąpią zdrowego rozsądku ;)


Zgadza się, najwyższe = najbezpieczniejsze, ale jest jeden szkopuł: najwyższe = najwolniejsze działanie komputera.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 4530
Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Pytanie odnośnie Avasta

Postprzez mateo8898 » 09 Sty 2012, 22:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:9.0.1) Gecko/20100101 Firefox/9.0.1


I większe prawdopodobieństwo fałszywych alarmów.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron