TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

pytanie odnośnie styków w kablu euro

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

pytanie odnośnie styków w kablu euro

Postprzez Yoo! » 03 Lis 2008, 15:16

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Witam, mam do was pytanie odnośnie styków w kablu euro.
Otóż mam DVD podłączone kablem euro/scart do telewizora.
Sprawa wygląda tak, że gdy mam włączony TV i chce puścić sobie muzyke (mp3) na dvd to telewizor automatycznie się przełącza do trybu dvd.
Moje pytanie brzmi (bo wiem, że któryś kabel temu odpowiada), który kabel ze środka euro mam odłączyć, aby telewizor się nie przełączał automatycznie, lecz aby tylko był dźwięk.
Poniżej dla ułatwienia schemat, z góry dziękuję, pozdrawiam :)

Image

Image
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Re: pytanie odnośnie styków w kablu euro

Postprzez pantik » 09 Lis 2008, 23:46

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

najprościej wyłaczyć tv podczas słuchania mp3 z dvd bo po co oglądac coś w tv i miec dodatkowo włączoną muze. ja u siebie na panasoniku dvd taz miałem tak ze jak włacze mp3 albo coś w tym stylu to sie włącza na tv dvd ale na pilocie miałem przyciski 4 różne , radio, dvd, vrc (?), w kazdym razie 4 tego było i wystarczyło ze dałem na mp3 i mogłem sobie słuchać normalnie mp3-jek przez dvd a telewizor była jak zwykły tv z tym ze ja miałem i tv i wideo i dvd panasonika (fisze fonetycznie) i to wszystko razem jakoś kablami spięte
asus p4p800-E
Pentium 4 2,53 Ghz
1,5 Gb ram
GeForce FX 5200 128 mb
gg: 11000111011110000101110
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

Powróć do Free Post

Kto jest na forum