TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Pytnko

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Pytnko

Postprzez Jose » 24 Sty 2008, 17:26

PostUA:

Witam!
Mam pytanie czy zna ktoś kod do braki Linksys PAP2T aby zmienić Adres MAC w niej.

Ponieważ zakupiłem sobie takową na allegro i niestety nie pomyślałem że mój operator internetu zamiast dawać statyczne Ip i serwery DNS oraz bramkę to udostępnia on internet za pośrednictwem Adresu MAC, znaczy się mam statyczne Ip i DNS oraz bramkę ale gdy zmienię MAC na karcie i będę próbował ustanowić połączenie to nic z tego.:sad:

Dziękuje za każdą formę pomocy. :smile:
Jose
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2007, 13:38
Miejscowość: Luxemburg

Postprzez manius23 » 24 Sty 2008, 17:31

PostUA:

Podaj adres MAC swojemu operatorowi a powinien on przypisac jej adres do serwera przynajmniej tak sie zwykle robi.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez 1jaa » 26 Sty 2008, 01:27

PostUA:

Rozumiem, że posiadasz router linksysa... chcesz podzielić łącze,a Twój operator daje neta po nr MAC tak? Chcesz zeby wszystko śmigało tak? Jeśli dobrze zrozumiałem Twój post to Ci pomogę.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]