UA:
UA:
to wystarczy jedynie podać Adres IP, Maskę, Bramę i DNS
UA:
Hpest napisał(a):Przy połączeniu z siecią serwer automatycznie przypisuję adres IP danemu komputerowi z jej sieci, następują tam także inne procesy ale to już inny wątek tematyczny związany z reinstalacją połączenia bezprzewodowego.
UA:
Nope - w większości sieci bezprzewodowych TRZEBA podawać dane dla elementów, które wymieniłem wczesniej. To jest podstawa w sieciach, które nie stosują kluczy WEP lub WPA (co nie oznacza, iż w sieciach, gdzie stosowane są ww. klucze, Administrator sieci nie będzie kazał konfigurować połączenia sieciowego)
UA:
Hpest napisał(a):Nope - w większości sieci bezprzewodowych TRZEBA podawać dane dla elementów, które wymieniłem wczesniej. To jest podstawa w sieciach, które nie stosują kluczy WEP lub WPA (co nie oznacza, iż w sieciach, gdzie stosowane są ww. klucze, Administrator sieci nie będzie kazał konfigurować połączenia sieciowego)
Jednak dzieję się tak dość żadko, zazwyczaj serwer sam przekazuję te dane tuż po odbiorze sygnału od danej sieci bezprzewodowej i zbędna jest wtedy jego konfiguracja.
Nie twierdź, że w większości sieci bezprzewodowych trzeba podać te dane chyba, że posiadasz jakąś Międzynarodową Sonde na ten Temat.
UA:
UA:
Przeprowadziłem testy na kilkudziesięciu AP-ekach, więc mam odpowiednie spostrzeżenia...Hpest napisał(a):Tak to ty sobie możesz pisać,![]()
Czy miałem doczynienia z sieciami bezprzewodowymi.... Hehe chyba nawet sobie sprawy Nie zdajesz jak bardzo i często.Można powiedzieć, że mam w tym doświatczenie. W sprawie tego wątku Nie będe się już wypowiadał gdyż Nie mam żadnych potwiedzonych argumentów ani wyników Sondy zarówno jak i TY. Więc spierać tak się możemy w nieskończoność. Daj znać jak zdobędziesz jakiejś znaczące argumenty.
Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]