Podobno XP obsługuje maksymalnie 2gb ram'u, a jak ktoś ma więcej, to mu system wykrywa dalej 2 GB - czy to prawda, a jeżeli tak to w SP2 czy w SP3 też (w tym wgranym jako aktualizacja na sp2)?
Czy mając 2 kostki ram'u po 1GB każda można dołożyć do nich inna kostkę co ma w sobie 2 GB?
Czy RAM różnych producentów będzie ze sobą dobrze działał, czy mogą być jakieś problemy(czy komputer wymaga identycznego RAM'u jednego producenta)?
Co to są te DDR'Y i Mhz w ramie? Ja mam bodajże ddr 2 i 800 mhz ramu? Co by się stało gdybym dołożył np. kartę DDR3 lub kartę z 1300-coś mhz?
Czy dokładać RAM, jeżeli ma się jeszcze pół roku gwarancji?
Jak ustawić pliki stronicowania - optymalnie, jeżeli na komputerze mam 2 partycje? W internecie znalazłem jak na jeden dysk, a co z dwoma?
A przy okazji chciałem się o coś zapytać odnośnie zasilacza. Bardzo głośno mi chodzi, gdy zainstaluję sterowniki nvidia (9600 GT) to już ciszej. Ale i tak, przy uruchamianiu kompa buczy a potem chodzi głośno. CZy jest jakaś metoda aby go uciszyć, może jakiś sterownik albo co? Kiedy kupowałem komputer to firm co m i go składała zainstalowała (mam to na płytce) oprogramowanie, do różnych rzeczy z kompem. Nic z tego nie rozumiałem - pamiętam tylko suwak (pasek), dzięki któremu komp chodził głośniej lub ciszej (ale to chyba wpływa na jakość procka itp.). Nazywało się to jakoś Ai Asus Utlitiy czy jakoś tak ( był tam jakiś overclocking [co to] i uciążliwy Ai Gear Utility). Czy jest jakiś sposób aby to uciszyć?
Pozdrawiam
![n :)](https://forum.instalki.pl/images/smilies/001.gif)