TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ranault Megane Scenic; Książka Naprawczo/Serwisowa 1996-99

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

Postprzez rafal-w » 24 Sie 2006, 19:48

PostUA:

To napewno,ale uwierz mi ,ze instrukcji do tego nie trzeba.Chyba ze ktos ma problemy z wymiana zarowki :lol: :oops:
Awatar użytkownika
rafal-w
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Gru 2005, 10:55
Miejscowość: Hamburg

Postprzez kukaszr » 24 Sie 2006, 21:05

PostUA:

hmm... nie kazdy wie jak sie rozkręca lampę aby wyjąć zarówkę...

..a jeżeli ktoś by chciał naprawiać nowe auta w garażu albo przed klatką na osiedlu to zapomnij... dojście takie że hoho...;d

Chief
Stare polskie samochody to klasyka... taki maluch albo 125p za 5 lat to będzie rarytas...

Planuje zakup 125p za 700-800zł

Image

to akurat limuzyna byłego prezydnenta ...Kwasiora <lol>
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez banan » 24 Sie 2006, 21:10

PostUA:

hah bardzo podobny ma moj dyrektor...
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez kukaszr » 24 Sie 2006, 21:18

PostUA:

dyrektor Rydzyk? ;d <on ma maybacha> JOKE
Ja trafiam na dyrektorów ktorzy maja Renault Thalia

takie jak ten biały <125p> bujają sie po 4000zł... włoskie produkty
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Kserkses » 24 Sie 2006, 21:33

PostUA:

Nie ma jak to stary, dobry jednoślad o przyjaznej nazwie ROWER ;)
Zdrowe i ekologiczne ;) :P

Pozdrawiam :razz:
ERROR 404 - Podpis not found.
Awatar użytkownika
Kserkses
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 19:07
Miejscowość: zewsząd

Postprzez kukaszr » 24 Sie 2006, 21:35

PostUA:

no ba ;] a ile przejechales w ciagu tych wakacji? ;d ja mam udokumentowany przebieg od 1 sierpnia 257.95 Km :twisted:
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Kserkses » 24 Sie 2006, 21:44

PostUA:

WoW :]

Nie mam tak dużo, ale nie posiadam też licznika, więc nie wiem ile KM... ;)
ERROR 404 - Podpis not found.
Awatar użytkownika
Kserkses
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sie 2006, 19:07
Miejscowość: zewsząd

Postprzez osterek » 24 Sie 2006, 21:51

PostUA:

rafal-w napisał(a):Misiek przestan mnie ***.W tym aucie jest stacyjka,3 pokretla,sterowanie radiem przy kierownicy i to wszystko.

No cóż, z Ham burga piszesz, to zapewne to zrozumiesz...
"nadgorliwość gorsza jest od faszyzmu"...
Zapewniam Cię jednak, że moje starania zdobycia tej książki, są dla ludzi potrzebujących ogromnej pomocy, którą ta książka niesie.
Cieszy mnie to, że ludzie życzliwi pomagają sobie wzajemnie i to sprawia im radość.
Są też tacy, którym to nie "leży" :D
Mam Scenic'a - jest to przyznam dobre,wygodne auto i nie sprawia mi zbyt wielu problemów.
Do drobnych napraw, które w miarę swoich możliwości sam robię, ta lektura jest mi bardzo potrzebna.
O auto trzeba dbać, żeby służyło bezawaryjnie.
Chę zaznaczyć, że nie jest to instrukcja obsługi Megane lecz "KSIĄŻKA SERWISOWA-NAPRAWCZA".
Niewielka różnica, prawda?

Umożliwia poznanie wszystkiego, co się w tym aucie znajduje i sposobie demontażu/montażu i zastosowania części zamiennych.
W instrukcji obsługi nie masz napisane jak naprawić np. skrzynię biegów a w Książce Serwisowej masz i to ze wszystkimi detalami.
Nie chcę Ci dokuczyć, ale pokazujesz publicznie, że nie odróżniasz Instrukcji obsługi od Książki naprawczej :lol:
Jeśli twierdzisz,że w Megane nic nie ma to powiedz przynajmniej, co napędza pompę układu chłodzenia silnika?!

Tym wszystkim, którzy poszukują tego podręcznika, szczerze polecam i życzę przyjemnej lektury oraz odwagi w naprawię własnego autka we własnym zakresie.
Pozdrawiam
osterek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Sie 2006, 17:10
Miejscowość: Wawa

Postprzez rafal-w » 25 Sie 2006, 10:15

PostUA:

Chę zaznaczyć, że nie jest to instrukcja obsługi Megane lecz "KSIĄŻKA SERWISOWA-NAPRAWCZA".
to chyba ty blednie opisales co poszukujesz (Ranault Megane Scenic; Książka Serwisowa 1996-99) ,bo ksiazka serwisowa,to taka mala ksiazeczka z ktora jezdzisz na przeglad auta w salonie :D Pozdrowionka
A tak apropo,tez mialem meganke tylko coupe 2.0 16V z 99, niema co w tym samemu grzebac,maja delikatna elektronike
Awatar użytkownika
rafal-w
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Gru 2005, 10:55
Miejscowość: Hamburg

Postprzez osterek » 25 Sie 2006, 10:32

PostUA:

rafal-w napisał(a):Chę zaznaczyć, że nie jest to instrukcja obsługi Megane lecz "KSIĄŻKA SERWISOWA-NAPRAWCZA".

to chyba ty blednie opisales co poszukujesz (Ranault Megane Scenic; Książka Serwisowa 1996-99) ,bo ksiazka serwisowa,to taka mala ksiazeczka z ktora jezdzisz na przeglad auta w salonie :D Pozdrowionka
A tak apropo,tez mialem meganke tylko coupe 2.0 16V z 99, niema co w tym samemu grzebac,maja delikatna elektronike
.
To fakt, że poszukując jakiegokolwiek wsparcia techmicznego w postacji lektury, żle określiłem nazwę podręcznika.
Pierwotnie chodziło mi o program Dialogys-jest to program diagnostyczno/serwisowo/naprawczy.
W trakcie poszukiwań natrafiłem na Książkę serii "sam naprawiam" Renault. Megane 96-98.
Jeśli to wywołało Twoje niezadowolenie-przepraszam i wybacz.
Swoją drogą, szkoda, że pozbyłeś się świetnej Meganki :(
Jeśli się dba o auto, ono potrafi się odwdzięczyć :)
Jest to już 3 mój francowaty...
Pozdrawiam
osterek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Szymon92 » 25 Sie 2006, 11:33

PostUA:

Chief napisał(a):ale na rapidzie jest limit czasowy chyba!! niewiem nie korzystam zbyt czesto ze stron tego typu !!

niech sie wypowie ten kto korzysta z rapidu
Ale zawsze mozna w inny sposob pozostawic ten plik w sieci :D

pozdrawiam

Tak, na rapidzie jeśli nie posiadasz płatnego konta nie można ściągać więcej niż jednego pliku na raz i trzeba czekać zanim będzie można ściągnąć kolejny plik. Sąteż jakieś ograniczenia co do wielkości pliku i szybkości transferu.
Life is brutal- i dlatego mnie spotkałeś.
Szymon92
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Sie 2006, 11:37
Miejscowość: Kalisz

Postprzez osterek » 25 Sie 2006, 11:49

PostUA:

Kserkses napisał(a):Nie ma jak to stary, dobry jednoślad o przyjaznej nazwie ROWER ;)
Zdrowe i ekologiczne ;) :P

Pozdrawiam :razz:

Przyznam Ci, że ja też uwielbiam rowery.
Planuję zakup Ketllera Alu Red (dla niewtajemniczonych podam, że calutki jest aluminiowy i śliczny), używane są niestety równie drogie jak nowe :(
Auto mam do wożenia rodzinki.
Na rower nie posadzę 3 osób... :lol:
Pozdrawiam

Szymon92 napisał(a):
Chief napisał(a):ale na rapidzie jest limit czasowy chyba!! niewiem nie korzystam zbyt czesto ze stron tego typu !!

niech sie wypowie ten kto korzysta z rapidu
Ale zawsze mozna w inny sposob pozostawic ten plik w sieci :D

pozdrawiam

Tak, na rapidzie jeśli nie posiadasz płatnego konta nie można ściągać więcej niż jednego pliku na raz i trzeba czekać zanim będzie można ściągnąć kolejny plik. Sąteż jakieś ograniczenia co do wielkości pliku i szybkości transferu.

Zapewne są jakieś ograniczenia, lecz od pewnego czasu z powodzeniem ściągam z niego nawet bardzo duże pliki.
Nie mam płatnego konta a komp jest zabytkowy :wink:
SZEF obiecał, że przerzuci tą książkę na inny serwer i poda wszystkim zainteresowanym link do tego żródła :grin:
osterek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kingak99 » 19 Wrz 2006, 22:36

PostUA:

Witam was koledzy. Mam nadzieje że poratujecie koleżankę. Widze ze siedzicie w samochodach to w związku z tym mam prośbę. szukam książki serwisowo naprawczej do mojego autka Alfy Romeo GTV mam zamiar ją obrobić więc musze ją dobrze poznać. pomóżcie prosze. dziwne zainteresowanie jak na dziewczyne naprawa samochodów :lol:
Awatar użytkownika
kingak99
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Sie 2006, 11:41
Miejscowość: mława

Postprzez kukaszr » 20 Wrz 2006, 07:55

PostUA:

na bearshare jest jakas książka serwisowa ma całe 7,5Mb ;]
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez osterek » 20 Wrz 2006, 20:55

PostUA:

kukaszr napisał(a):na bearshare jest jakas książka serwisowa ma całe 7,5Mb ;]

To Swietnie...
Powiadasz, całe 7.5MB?!
To zapewne okładka do tej której link podałem :lol:
Zastanów się ile danych zmieścisz na 7.5MB!?
Podaj link tej strony, chętnię obejrzę te mini wydanie...
osterek
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]