TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

RApid Share a Chello zmiana ip

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

RApid Share a Chello zmiana ip

Postprzez RIKERorg » 30 Sty 2008, 17:14

PostUA:

Sposób na rapid share sam korzystam i DZIAŁA

Talking Chello - zmiana adresu MAC
Temat dla wszystkich ciekawych jak omijać limity i czas oczekiwania w takich serwisach itp. Po pierwsze trzeba mieć internet w np.Chello a dokładnie połączenie przez kartę sieciową...
Konfiguracja pod Win Xp Pro Sp2 (na zwykłych Xp Pro zapewne tak samo)
Klikamy prawym przyciskiem myszy na Mój komputer>właściwości>sprzęt>menedżer urządzeń>karty sieciowe(na plusika)>prawym przyciskiem myszy na swoją kartę,następnie właściwości>zaawansowane i zaznaczamy "adres sieciowy"(tak żeby sie świecił), a po prawej stronie klikamy na "wartość" i w białym polu wpisujemy jakikolwiek adres Mac czyli np. 0802096C2R63 i na koniec ok jak wpiszemy,jakby nie chciało nawiązać połączenia to wystarczy wyłączyć i włączyć modem.Działa,sprawdzone miłej zabawy
A i najważniejsze przy każdym limicie robimy to samo tylko wystarczy zmienić jakąś cyfrę w tym adresie Mac co wpisaliście i tyle np. ostatnią o 1 więcej lub mniej czyli jak ostatnia jest 3 to zamiast niej wpisujemy 4.
myślę że dobrze wytłumaczyłem Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
RIKERorg
Postujący
Postujący

Dołączenie: 07 Paź 2007, 17:12

Postprzez nawrok888 » 30 Sty 2008, 17:48

PostUA:

szkoda, że to nie działa na zwykłym necie z kablówy......

pzdr
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez mateusz x man » 30 Sty 2008, 18:05

PostUA:

U mnie na radiówce tez nie działa. :cry: :cry:
mateusz x man
Aktywny w piśmie