TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Realtek HD Audio - brak dźwięku

Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.
Regulamin forum
1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.

Realtek HD Audio - brak dźwięku

Postprzez kominekl » 28 Kwi 2010, 11:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Hej!

Słuchajcie mam problem. Instaluje sterowniki Realtek HD Audio do Fujitsu Siemens Esprimo Mobile v. 5535 z orginalnej płyty, którą dostałem razem z komputerem (laptopem). Po instalacji system pokazuje mi w menadżerze urządzeń, że nie ma Realteka. Jak mam go zainstalować poprawnie. Dźwięk też nie działa. Normalne to, skoro nie mam sterów.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Realtek

Postprzez Palacio » 28 Kwi 2010, 13:59

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

W Menadżerze urządzeń zapewne masz tam znak zapytania przy sprzęcie audio. Wybierz opcję "Aktualizuj sterownik", klikając PPM na to urządzenie, wybierz lokalizację - napęd CD/DVD i niech system sam wyszuka te sterowniki. Jeżeli na płycie ze sterownikami jest folder o nazwie "Audio" bądź "Realtek", to możesz dodatkowo podać lokalizację do tego folderu.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Powróć do Sterowniki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]