Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

regulamin konkursu

26 Mar 2013, 17:46

Witam. Może mi ktoś wyjaśnić co oznacza ten punkt regulaminu w konkursie:

"Podatek od nagrody opłaca zwycięzca. Zwycięzcy Konkursu otrzymają od Organizatora nagrody po uprzednim wypełnieniu oświadczeń i przekazaniu Organizatorowi kwoty należnego podatku dochodowego w wysokości 10% wartości nagrody, stosownie do wymogów ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych."

Re: regulamin konkursu

26 Mar 2013, 19:57

Ten zapis dotyczy wyłącznie nagród których wartość przekracza 760 zł. W przypadku konkursu na 9 urodziny chodziło dokładnie o laptopa. Pozostałe nagrody nie są opodatkowane.

26 Mar 2013, 20:26

rumun napisał(a):Ten zapis dotyczy wyłącznie nagród których wartość przekracza 760 zł. W przypadku konkursu na 9 urodziny chodziło dokładnie o laptopa. Pozostałe nagrody nie są opodatkowane.

To dlaczego nie ma tego w regulaminie?

26 Mar 2013, 20:38

trochę nie na temat.
@wiemar - dostałeś maila z informacją o wygranej?

26 Mar 2013, 21:14

Barq napisał(a):trochę nie na temat.
@wiemar - dostałeś maila z informacją o wygranej?

tak ale zastanawiam się nad regulaminem

26 Mar 2013, 22:28

no ale jeśli to nie Ty wygrałeś laptopa, to nie powinno być problemu chyba.
No i gratuluję wygranej :)

moje nazwisko, imię i miejscowość (i wybrana nagroda) jest na liście ale nie otrzymałem żadnego maila (w spamie też nie ma). Ciekawe czy przeoczyli czy to jednak inna osoba?

27 Mar 2013, 00:51

Barq - jesteśmy w trakcie wysyłania powiadomień o wygranej. Otrzymasz je najpóźniej jutro.
wiemar - kwestia podatku wynika z przepisów prawa i nie ma potrzeby zamieszczania takich informacji w regulaminie.

27 Mar 2013, 15:18

@rumun - dzięki za info. Właśnie otrzymałem potwierdzenie na maila :)
Wyślij odpowiedź