TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

reinstalacja kodeków

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

reinstalacja kodeków

Postprzez Rett » 23 Wrz 2006, 20:55

PostUA:


Witam!
Domyślam się, że moje pytanie będzie strasznie trywialne, ale...
Chce zainstalować nowego ALLplayera wersje FULL ze wszystkimi kodekami, ale przeczytałem, że najpierw muszę odinstalować stare. I tu mam problem- Jak mam odinstalować (znaleźć w moim kompie) stare kodeki???
Proszę o pomoc! :)
Rett
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 23 Wrz 2006, 20:49

Postprzez LucaS » 23 Wrz 2006, 21:04

PostUA:


kodeki to pliki z rozszerzeniem .ax w c:/windows/system32, więc mozesz ręcznie usunąć
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2821
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez niunka » 23 Wrz 2006, 21:39

PostUA:


Kodeki odinstaluj wszystkie,jak wiesz co odinstalowywales to przez panel sterowania,wszystkie programy itd
Reszte usuwasze recznie i czyscisz rejest.

Allplayera mozesz zainstalowac,ale nie ze wszystkimi kodekami,najlepiej wogole bez.

Z kodekow zainstaluj najnowszy ffdshow + realalternatiwe i wszystko bedzie smigac jak powinno.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

.ax są nieusuwalne?

Postprzez Rett » 23 Wrz 2006, 23:21

PostUA:


Nie wiem co jest grane, ale nie mogę usunąć ani jednego pliku. Niby je wywalam a po chwili są na swoim miejscu???
Rett
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 23 Wrz 2006, 20:49

Postprzez pp3088 » 23 Wrz 2006, 23:27

PostUA:


Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 999
Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

znowu nic...

Postprzez Rett » 24 Wrz 2006, 00:05

PostUA:


unlockerem też nie mogę usunąć - niby wszystko dobrze usunięte a po chwili pliki znów się pojawiają :(
Rett
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 23 Wrz 2006, 20:49

Postprzez pp3088 » 24 Wrz 2006, 00:11

PostUA:


Hmm spróbuj w aawaryjnym, f8 podczas startu systemu. Może daj logi, bo to dziwna sprawa. Z Hijacka i Silennt Runners bym prosił.
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 999
Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez niunka » 24 Wrz 2006, 08:48

PostUA:


Jakie kodeki instalowales?
Pewnie jakies paczki i dlatego sie odnawiaja,
musisz odinstalowac najpierw przez panel sterowania,jezeli nie masz nic w panelu sterowania to zobacz we wszystkich programach,czy nie ma skrotu zeby usunac,albo w Program Files.

Wejdz w awaryjny i usun uzywajac MaxDelete albo Killboxa,to usunie je bezpowrotnie. Mozesz jeszcze sprobowac na wylaczonym przywracaniu systemu.
Jezeli cos dalej bedzie nie tak to wklejaj logi
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Rett » 21 Paź 2006, 15:03

PostUA:


SUPER!!! udało się (wreszcie miałem czas aby sie za to zabrać)

WSZYSTKIM BARDZO DZIĘKUJĘ! :)
Rett
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 23 Wrz 2006, 20:49


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron