TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Reklamojad- likwiduje reklamy, ale mam problem :(

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Reklamojad- likwiduje reklamy, ale mam problem :(

Postprzez kapik6 » 17 Mar 2011, 21:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15

Witam, chciałem się zapytać, jak usunąć pasek (taka ramka) na dole przeglądarki z pajacykiem po zainstalowaniu reklamojada? niby tak mocno nie przeszkadza, ale jednak zmniejsza pole widoku ;/
Jak klikam na nia prawym to są różne opcje, ale nie ma mozliwości skasowania ramki :(

Gdyby ktos nie znał tego to wklejam na dole poradnik który kiedyś pisałem dla jakiegoś forum.

Chciałem zaprezentować Wam program Reklamojad- jest to wtyczka do Mozilli, która likwiduje reklamy w najpopularniejszych serwisach tj. Onet, Wirtualna Polska, Gazeta.pl, Interia, O2.pl, Wrzuta, Chomikuj, Nasza Klasa, Fotka, Wykop. Jako, że jest to "młody" program, to liczba stron powinna szybko wzrosnąć. Kiedyś używałem innej wtyczki, tyle, że w niej trzeba było ręcznie usuwać poszczególne reklamy, a wtyczkę Reklamojad wystarczy tylko uruchomić i ona automatycznie zajmie się wszystkimi banerami i reklamami na poszczególnych serwisach.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ba630.html

Onet, przed włączeniem Reklamojada

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... ec86f.html

Onet, po włączeniu Reklamojada

Trochę teorii, a teraz jak to wszystko uruchomić. Jako że nie jest to skomplikowane to daruje sobie Prt Scr.

1. Wchodzimy na stronkę www.reklamojad.pl

2. Po prawej stronie mamy prostokątny guziczek "zainstaluj program>>)

3. Mozilla poprosi nas o zezwolenie na zainstalowanie wtyczki, na co oczywiście się zgadzamy

4. Po wszystkim uruchamiamy ponownie przeglądarkę i cieszymy się brakiem reklam

- jednym minusem programu jest to, że pojawi się nam cieniutki pasek na dole przeglądarki z linkiem do Pajacyka (zachęcam do klikania Smile ). Okienko można zapewne w prosty sposób wyłączyć, jednak mi ono nie przeszkadza, a przypomina o codziennym klikaniu w Pajacyka i pomocy Smile
kapik6
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 17 Mar 2011, 20:58

Re: Reklamojad- likwiduje reklamy, ale mam problem :(

Postprzez kominekl » 17 Mar 2011, 21:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303 Firefox/3.6.15 ( )

Próbowałeś -> PPM na Pajacyku -> i tam szukać opcji wyłącz? Ponadto zalecam dodatek AdBlock +.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]