TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

reset podczas logowania

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Postprzez acoanic_radka » 21 Lut 2008, 22:18

PostUA:

Na ata nie ma żadnego systemu. Ale gdy są podpięte i wsadza płytke z win. to pyta gdzie go zainstalować. (wiec je widzi).
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez Dawid255151 » 21 Lut 2008, 22:41

PostUA:

Najlepiej jak przetestujesz pamięci ram , jeśli pamięci są sprawne to chyba coś z dyskiem jest nie tak; podobny był przypadek u mojego kolegi komputer chodził normalnie ale po wejściu na pulpit komputer po paru minutach się zwieszał, a jak chodził w trybie awaryjnym to było wszystko ok.
Pamięci kolega testował okazało się że pamięci sprawne a dysk padnięty.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez buzu » 21 Lut 2008, 23:43

PostUA:

Brak sterownika Sata.
Podczas instalacji (rozruch z cd) ,wciszkasz bodajże F6 .Musisz mieć dyskietkę ze sterami SATA.Instalator poprosi o tą dyskietkę.
Stery SATA powinien kuzyn mieć na płytce od mobo.
Wersja 2.stawiasz sys na dysku ata i z tego systemu dogrywasz stery Sata z cd mobo albo z netu.i masz dwa systemy co czasami się przydaje gdy ten bardziej uczęszczanypadnie. :wink:
Ps.Założę się,że Vista (instalator) zobaczy ten hdd.
Radzę na przyszłość zmontować sobie instalkę XP już ze sterami albo poszukać w sieci gotowca. Jest tych modyfikacji w pip. :grin:
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez acoanic_radka » 26 Lut 2008, 21:59

PostUA:

Mam teraz u Siebie kuzyna kompa i napisze tak. Gdy podłączam jego dysk do mojego to go widzi, gdy mój dysk do jego kompa to go nie widzi. Wiec tak jak pisał BUZU będą to sterowniki sata. Mam już dyskietkę z tymi sterownikami (strona producenta http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... n-sli.html a dokładnie to SATA RAID pod win xp. ) Teraz wsadzam do CD-romu płyte z Win XP i wciskam F6. Po chwili mam do wyboru NVIDIA CK804 i jakis inny (mozliwosc wybrania 2). Z poczatku wybrałem ten i dawałem dalej i wyskoczyło
*instalacja windowsa
*przywracanie
*zakonczenie
Gdy wybieram instalacje to później jest tabela z partycjami na którym moge zainstalować windowsa (w tym przypadku jest pusta tabela) i opcje o utworzeniu partycji, usunięciu partycji

Gdy wybieram przywracanie systemu to wyskakuje ze jest z tym jakiś problem.

Może coś źle robię, proszę o jakieś wskazówki.
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Poprzednia

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników