Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

21 Lut 2008, 22:18

Na ata nie ma żadnego systemu. Ale gdy są podpięte i wsadza płytke z win. to pyta gdzie go zainstalować. (wiec je widzi).

21 Lut 2008, 22:41

Najlepiej jak przetestujesz pamięci ram , jeśli pamięci są sprawne to chyba coś z dyskiem jest nie tak; podobny był przypadek u mojego kolegi komputer chodził normalnie ale po wejściu na pulpit komputer po paru minutach się zwieszał, a jak chodził w trybie awaryjnym to było wszystko ok.
Pamięci kolega testował okazało się że pamięci sprawne a dysk padnięty.

21 Lut 2008, 23:43

Brak sterownika Sata.
Podczas instalacji (rozruch z cd) ,wciszkasz bodajże F6 .Musisz mieć dyskietkę ze sterami SATA.Instalator poprosi o tą dyskietkę.
Stery SATA powinien kuzyn mieć na płytce od mobo.
Wersja 2.stawiasz sys na dysku ata i z tego systemu dogrywasz stery Sata z cd mobo albo z netu.i masz dwa systemy co czasami się przydaje gdy ten bardziej uczęszczanypadnie. :wink:
Ps.Założę się,że Vista (instalator) zobaczy ten hdd.
Radzę na przyszłość zmontować sobie instalkę XP już ze sterami albo poszukać w sieci gotowca. Jest tych modyfikacji w pip. :grin:

26 Lut 2008, 21:59

Mam teraz u Siebie kuzyna kompa i napisze tak. Gdy podłączam jego dysk do mojego to go widzi, gdy mój dysk do jego kompa to go nie widzi. Wiec tak jak pisał BUZU będą to sterowniki sata. Mam już dyskietkę z tymi sterownikami (strona producenta http://www.gigabyte.pl/products/mb/driv ... n-sli.html a dokładnie to SATA RAID pod win xp. ) Teraz wsadzam do CD-romu płyte z Win XP i wciskam F6. Po chwili mam do wyboru NVIDIA CK804 i jakis inny (mozliwosc wybrania 2). Z poczatku wybrałem ten i dawałem dalej i wyskoczyło
*instalacja windowsa
*przywracanie
*zakonczenie
Gdy wybieram instalacje to później jest tabela z partycjami na którym moge zainstalować windowsa (w tym przypadku jest pusta tabela) i opcje o utworzeniu partycji, usunięciu partycji

Gdy wybieram przywracanie systemu to wyskakuje ze jest z tym jakiś problem.

Może coś źle robię, proszę o jakieś wskazówki.
Wyślij odpowiedź