TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Restart kompa

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Restart kompa

Postprzez Doominiqs » 10 Mar 2006, 14:15

PostUA:

Mam pewien problem z restartowaniem komputera. Niekiedy sam się restartuje! Ale tylko jak gram w jakieś gry, gdy pracuje na innych programach wszystko jest ok?! Niekiedy też gra się zatnie i wystąpi błąd, i to nie jest tylko w 1 grze, tak się dzieje we wszystkich! Problem się pojawił gdy podłączyłem się do internetu i od tego czasu chyba 5 razy zmieniałem windowsa! Prosze pomóżcie!
Mój sprzęt to: Athlon XP 1900, 768 ramu, dysk 160 GB, Geforce FX 5700, Shuttle AK32, Windows XP pro + SP2
Doominiqs
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 06 Mar 2006, 22:32

Postprzez rumun » 10 Mar 2006, 15:52

PostUA:

Moim zdaniem grafika się grzeje, a następstwem tego jest reset komputera :)
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

Postprzez kukaszr » 10 Mar 2006, 15:57

PostUA:

probowales juz skanowac pcta jakims antywirem? moze masz jakiegos wira albo cos...
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Doominiqs » 10 Mar 2006, 16:11

PostUA:

Grafa raczej się nie grzeje bo kiedyś grałem normalnie przez pare godzin, a teraz restartuje się po niecałej minucie?! Oczywiście mam antywirusy: Ad-aware oraz Antivira i robie reguralne skany.
Doominiqs
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Hpest » 10 Mar 2006, 18:58

PostUA:

Programem EVEREST Home Edition 2.20 PL sprawdź temperatury komputer'a.

Oraz Wejdź:
Panel Sterowania -> System -> Zaawansowane -> "Uruchamianie i odzyskiwanie" Ustawienia -> "Awaria Systemu" i odchacz "Automatycznie Uruchom Ponownie"

Przeskanuj PC programami AntySpyware, które znajdziesz w download'zie Instalek.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Doominiqs » 10 Mar 2006, 19:46

PostUA:

Oto temperatury:
Płyta gł: 31
CPU: 47
Dysk: 35

Przepraszam, ale zapytam się was jeszcze o takie coś:
Zainstalowałem dzisiaj Game XP i urzyłem go, zrestartowałem kompa i teraz nie moge normalnie podglądać obrazów wogóle nie chcą się otwierać! Da się je tylko otwierać za pomocą edytorów, a jak daje "otwórz za pomocą" to otwierają się w pliku tekstowym! Oczywiście już usunołem Game XP ale to nic nie pomogło, co zrobić? Nie chce mi się szósty raz przeinstalowywać windowsa :sad:
p.s. Nie da sięściągnąć AntySpyware z tej strony nie wim dla czego
Doominiqs
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 10 Mar 2006, 20:08

PostUA:

A zasilacz to jaki masz ??
Bo komp to jest troche prądożerny i to mobo tez nie teges.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Doominiqs » 10 Mar 2006, 20:30

PostUA:

Mam zwykły zasilacz 300W, ale już pisałem, że wcześniej nie miałem problemów. Prosze napiszcie co mam zrobić z tymi obrazami. Bo zaraz mnie kurwica weźmie! Przywróciłem podstawowe ustawienia BIOS-u i teraz z niewiadomych przyczyn myszka mi nie chce działać! Musze urzywać przejściówki!
Doominiqs
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez tomek123 » 15 Mar 2006, 17:47

PostUA:

hej mialem taki sam problem resetowal mi sie komp wiesz co to jest masz wirusa no kompie i zadnym antywirusem go nie zwalczysz bo ten wirus siedzi wenatrz twardego dysku ja tez mialem to jak juz internet posiadalem wiec musiasz kompoa oddac to kogos kto sie bardzo zna na kompie lub musisz dac do naprawy zeby ci to usuneli nic nie da jak zainstalujesz ponownie windowsa on po prostu siedzi wewnatrz komputeraz radze ci aby ci to kto zrobil jakis fachowiec bo mi dobrzy znajomy robil dalem mu piwo i bylo ok ale sam tego nie zrobisz jak sie bardzo dobrze na komputerze nie znasz
tomek123
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Mar 2006, 15:34

Postprzez mlody016 » 24 Sie 2007, 16:22

PostUA:

Ja mam taki sam problem. Np mam włączonego winapma i właczam jakas gre i chwile pochodzi i reset... Kumpel mi powiedział ze to moze byc spowodowane pamięcią RAM. Co o tym myślicie?? A wracając dp poprzedniej wypowiedzi to raczej nie jest to spowodowane witusem... Bo ja juz kilka razy przeinstalowałem z pełnym formatem i nadal to samo...
mlody016
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Maj 2007, 17:29
Miejscowość: Kamień

Postprzez niunka » 24 Sie 2007, 17:44

PostUA:

mlody016 napisał(a):Ja mam taki sam problem. Np mam włączonego winapma i właczam jakas gre i chwile pochodzi i reset... Kumpel mi powiedział ze to moze byc spowodowane pamięcią RAM. Co o tym myślicie?? A wracając dp poprzedniej wypowiedzi to raczej nie jest to spowodowane witusem... Bo ja juz kilka razy przeinstalowałem z pełnym formatem i nadal to samo...

Jaki masz sprzet ile ramu itd. Przy wszystkich grach sie tak dzieje ?
Ram temp,grafika, zasilacz
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez buzu » 24 Sie 2007, 21:39

PostUA:

A co jest jak masz wyłączonego winampa i odpalasz grę ?też reset?
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez ghost » 05 Wrz 2007, 23:31

PostUA:

Może przywracanie systemu pomoże do dnia poprawnego działania,
jeśli nie jest wyłączone.

Menu start-programy-akcesoria-narzędzia systemowe-