TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Restart

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Restart

Postprzez Picasso » 28 Lip 2005, 19:12

PostUA:

Witam.

Temat był chyba poruszany ale co tam.

Mój komp postanowił się restartować co ok. 8 minut, a jak się uruchomi ponownie to pisze System odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie :(

POMOCY!!!
Awatar użytkownika
Picasso
Postujący
Postujący

Dołączenie: 31 Maj 2005, 21:16

Postprzez zebra » 28 Lip 2005, 19:43

PostUA:

Racja, temat był już poruszany i to wielokrotnie. Ale dzisiaj mam dobry dzień i nie będę się czepiać :wink: . Wracając do tematu, to przyczyny restartu komputera mogą być bardzo różne. Moga to być uszkodzone kości pamięci, możesz to sprawdzić, wyjmując i zamieniając je, a przy tym sprawdzać, kiedy komputer pracuje stabilnie, a kiedy się restartuje. Przyczyną może być także uszkodzony zasilacz, wyjściem może być zakup nowego o odpowiednio dopasowanej mocy do twojego peceta. Być może przyczyną restartów jest zbyt wysoka temperatura jednego z podzespołów peceta. Sprawdź w BIOS-ie lub dowolnym programem diagnostycznym temperaturę CPU i również GPU. Jeżeli sprawdziły by się przypuszczenia o zbyt wysokiej temperaturze podczas pracy, wyjściem może być wymiana układu chodzącego na wydajniejszy. Przyczyna może nie tkwić tylko w podzespołach peceta. Pierwsza w kolejności powinna być reinstalacja systemu. A jak to nie pomoże, warto przyjrzeć się uważniej urządzeniom w komputerze. Wyrzuć ten komputer, błagam :wink: :D . Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Picasso » 28 Lip 2005, 20:06

PostUA:

CPU 77

Current System Temp 47 :D
Awatar użytkownika
Picasso
Postujący
Postujący

Postprzez komandos » 28 Lip 2005, 20:08

PostUA:

a czyścisz radiator z kurzu ? ja kiedys miałem takie kłęby kurzu na radiatorze i sie dziwiłem dlaczego temp. procka zwiększyła mi się o 17 stopni....
Ashes to ashes , Dust to dust... AMEN !!!
Awatar użytkownika
komandos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Mar 2005, 18:02
Miejscowość: Kocborowo

Postprzez zebra » 28 Lip 2005, 20:12

PostUA:

Picasso napisał(a):CPU 77

Current System Temp 47 :D

Mój drogi, to mi nic nie mówi, bo nie wiem, jaki masz procesor i jaka jest jego maksymalna temperatura pracy, przy stabilnym działaniu. Możesz to sprawdzić na przykład w dokumentacji, o ile tak ową posiadasz. Teraz to można przypuszczać... No i tak, jak pisze komandos, a o czym ja zapomniałam wspomnieć, wyczyść wiatraczki na urządzeniach, bo to one są odpowiedzialne za odprowadzanie ciepła z wnętrza komputera, aby ten, nie uległ przegrzaniu...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez Picasso » 28 Lip 2005, 21:35

PostUA:

Witam.

Znalazło jakiegoś wirusa. Usunąłem go i narazie jest oki.Ale na jak długo?? Kto to wie :wink:

W tym kompie wszystko jest możliwe :wink:

Pozdro
Awatar użytkownika
Picasso
Postujący
Postujący

Postprzez Lamagalula » 29 Lip 2005, 16:53

PostUA:

To napewno sasser !!!! Tez to mialem
(: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika