TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Riva Tuner dla Win 7

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Riva Tuner dla Win 7

Postprzez Pacior » 13 Kwi 2013, 10:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Nie wiem czy to w tym temacie.
Czy jest Riva Tuner pod Win 7?...albo podobny program do ustawień karty graficznej nVidi?
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez mateo8898 » 13 Kwi 2013, 18:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Riva Tuner`a nie ma pod 7, ale możesz spróbować go odpalić, bo z tego co wiem to w niektórych przypadkach działa.
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez Pacior » 13 Kwi 2013, 18:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Już próbowałem...niestety nie działa.
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez JEDREK » 14 Kwi 2013, 10:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Mi działała Riva Tuner pod Win 8 64 BIT dziwne że nie działa Ci pod Win 7, zwłaszcza że masz wersję Ultimate 64 i powinieneś mieć tryb zgodności z XP. Zresztą z tego co wiem ten program już od dawna nie jest wspierany, więc może niepoprawnie współpracować z nowszymi sterownikami od kart graficznych. Może poszukaj jakiegoś innego programu.
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1569
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 10:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Właśnie ...tylko czy jest jakiś inny program o podobnych właściwościach jak RT? Chodzi mi najbardziej o podkręcenie obrotów wiatraka bo na 7demce gram w nowe gry które już nie chodzą na XP ..a fabrycznie wiatrak w grafie ma 30%..ja na XP podkręcam na 70% i mam o około 4-6 stopni mniej.
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez JEDREK » 14 Kwi 2013, 10:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:20.0) Gecko/20100101 Firefox/20.0


Hmm może NVIDIA Inspector ? ;). Miałem gtx 275 od Palita. Strasznie głośny wiatraczek miał. Przykręcałem go gdy nie grałem w gry, bo nie szło wyrobić od hałasu (mam praktycznie bezgłośnego kompa).
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1569
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Re: Riva Tuner dla Win 7

Postprzez Pacior » 14 Kwi 2013, 10:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/537.31 (KHTML, like Gecko) Chrome/26.0.1410.64 Safari/537.31


Spróbuje to znaleźć...dzięki!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg


Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]