TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

rmvb a avi

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

rmvb a avi

Postprzez Cobra don Koller » 03 Lip 2007, 22:09

PostUA:

kiedy jest film dvdrip w avi i rmvb to rozni sie tylko nazwa formatu i wielkoscia pliku czy w rmvb jest gorszy obraz?
oficer.ddl2.pl - FORUM SERIALU OFICER I OFICEROWIE. WEJDZ KONIECZNIE !!!!!!!
Awatar użytkownika
Cobra don Koller
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lut 2006, 16:38

Postprzez mateusz x man » 03 Lip 2007, 22:15

PostUA:

Rmvb na pewno nie odtwarza na stacjonarnych DVD a co do obrazu to nie wiem bo nie porównywałem.
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Postprzez LucaS » 03 Lip 2007, 22:20

PostUA:

RMVB jest w gorszej jakości, ale nie znacznie widocznym dla ludzkiego oka :P A wazy dwa razy mniej ;)
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez VampirLord » 03 Lip 2007, 23:05

PostUA:

wszystko zalezy od jakosci kodowania Mi sie udaje encodowac ze jak wyslalem kumplowi W RMBV to nie widzial roznicy a plik warzyl o 40-50% mniej niż oryginał w AVI. w RMBV gorsza jakość AUDIO i VIDEO lecz w dobrym kodowaniu można nie zauwarzyć.(ciszej gadają a kolory mniej żywe mniej Klatek na sekunde itd)
Co do odtwarzania to racja DVD nawet z DviX(kodekiem) nie obsluguje tego formatu bo nawet jest wskazane że do obslugi tego formatu trzeba mieć troszke lepszy sprzecik (PC) chcesz wiecej sie dowiedzieć zapraszam na
www.videoaudio.pl
VampirLord
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 17 Cze 2007, 18:02
Pochwały: 5

Postprzez kukaszr » 04 Lip 2007, 11:42

PostUA:

najlepszy format na świecie ;)

z tym ze tylko jezeli film był dvdrip do rmvb... bo np. cam do rmvb wychodzi fatalnie
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Cobra don Koller » 04 Lip 2007, 14:22

PostUA:

no na dvd mi nie potrzeba tylko chcialem sie dowiedziec bo zamiast jednego avi moge sciagnac 2 rmvb :] zaoszczedze czasu i dysku. A jak potem rmvb do avi przekonwertuje zeby na dvd szło to obraz sie polepszy czy tylko format zmieni :p Dzieki za wszystkie odpowiedzi potem sie rozliczymy z plusami :D
oficer.ddl2.pl - FORUM SERIALU OFICER I OFICEROWIE. WEJDZ KONIECZNIE !!!!!!!
Awatar użytkownika
Cobra don Koller
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lut 2006, 16:38

Postprzez Bozz » 04 Lip 2007, 15:36

PostUA:

Jak przekonwertujesz to obraz na pewno się nie polepszy... Pewnie się pogorszy
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator