Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
03 Lip 2007, 22:09
kiedy jest film dvdrip w avi i rmvb to rozni sie tylko nazwa formatu i wielkoscia pliku czy w rmvb jest gorszy obraz?
03 Lip 2007, 22:15
Rmvb na pewno nie odtwarza na stacjonarnych DVD a co do obrazu to nie wiem bo nie porównywałem.
03 Lip 2007, 22:20
RMVB jest w gorszej jakości, ale nie znacznie widocznym dla ludzkiego oka
A wazy dwa razy mniej
03 Lip 2007, 23:05
wszystko zalezy od jakosci kodowania Mi sie udaje encodowac ze jak wyslalem kumplowi W RMBV to nie widzial roznicy a plik warzyl o 40-50% mniej niż oryginał w AVI. w RMBV gorsza jakość AUDIO i VIDEO lecz w dobrym kodowaniu można nie zauwarzyć.(ciszej gadają a kolory mniej żywe mniej Klatek na sekunde itd)
Co do odtwarzania to racja DVD nawet z DviX(kodekiem) nie obsluguje tego formatu bo nawet jest wskazane że do obslugi tego formatu trzeba mieć troszke lepszy sprzecik (PC) chcesz wiecej sie dowiedzieć zapraszam na
www.videoaudio.pl
04 Lip 2007, 11:42
najlepszy format na świecie
z tym ze tylko jezeli film był dvdrip do rmvb... bo np. cam do rmvb wychodzi fatalnie
04 Lip 2007, 14:22
no na dvd mi nie potrzeba tylko chcialem sie dowiedziec bo zamiast jednego avi moge sciagnac 2 rmvb :] zaoszczedze czasu i dysku. A jak potem rmvb do avi przekonwertuje zeby na dvd szło to obraz sie polepszy czy tylko format zmieni
Dzieki za wszystkie odpowiedzi potem sie rozliczymy z plusami
04 Lip 2007, 15:36
Jak przekonwertujesz to obraz na pewno się nie polepszy... Pewnie się pogorszy