problem polega na tym, ze avast w ciagu dnia kilkukrotnie alarmuje (komunikaty wyskakuja rownoczesnie) o zagrozeniach c:\windows\system32\x oraz c:\windows\system32\svochst.exe
natomiast w praktyce, wyskakuje blad svochst.exe, po ktorym pasek zadan na pare chwil traci wszelkie wizualizacje, zatraca sie dzwiek, czasami rowniez internet, a proba wylaczenia karty sieciowej nie powoduje zadnego efektu- nie reaguje na wylaczenie
sposobem na w/w problem jest jedynie restart systemu
prosilbym bardzo o porade/ o pomoc oraz o dojsc jasne przekazanie tychze, jak waznych dla mnie informacji, poniewaz zabawa z logami, rejestrami jest mi stosunkowo obca. z gory dziekuje za przychylenie sie do mojej prosby, jak i ofiarowanie pomocy
zamieszczam logi
OTL

GMER

logi pochodza sprzed wystapienia bledu systemowgo czy komunikatu avasta (podaje ta informacje, poniewaz nie wiem czy ma znaczenie)
dodatkowo wrzucam screenshot z pelnego skanu avasta
http://www.otofotki.pl/img23/obrazki/zi150_Schowek1.jpg
dodam, ze wszystkie pliki z content.ie5 zostaly podczas skanu usuniete, po czym przy alarmie svochst.exe przez avasta, ponownie zostaly wykryte
jeszcze (byc moze) przydatna informacja
comodo firewall informuje o probach polaczenia z internetem svchost.exe z portu 1040 i upnp/ssdp(2869)