TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Router bezprzewodwy + bluetooth da się tak?

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Router bezprzewodwy + bluetooth da się tak?

Postprzez Olo_PL » 09 Wrz 2008, 16:21

PostUA:

Mam dwa komputery w domu na których net jest rozdzielony za pomocą RouterA (oczywiście wszystko za pomocą kabli). Mam też bluetooth, wygląda on tak: http://www.allegro.pl/item417863054_sup ... owosc.html. Ruter oczywiście też może służyć jak bezprzewodowy. I stąd pytanie. Czy taki blutut i ruter można połączyć razem?
Mój sprzęt: System: Microsoft Windows XP professional z dodatkiem SP2 Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Prcesor 3600+ 2.01Ghz Karta graficzna: Nvidia GeForce 8600 GT 256mb Pamięć ram: 2,00 GB Monitor: Flatron L204WS LG
Awatar użytkownika
Olo_PL
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Lis 2007, 18:47
Pochwały: 1

Re: Router bezprzewodwy + bluetooth da się tak?

Postprzez santana34444 » 09 Wrz 2008, 18:56

PostUA:

To zależy. Może można połączyć ten nadajnik z routerem ale router musi mieć wbudowany nadajnik bluetooth. Z takim routerem ja się osobiście nie spotkałem. Jeśli masz róuter bezprzewodowy to pardziej prawdopodobne że możesz się połączyć z nim bezprzewodowo ale raczej przez wifi (w routerach a na pewno w tych najnowszysch nie ma bluetooth a jest tylko wifi). Taki nadajnik na usb kosztuje w granicach 30-100zł (z tych lepszych) ale można zamontować karte wifi na gniazdo PCI. Koszt podobny jak koszt adaptera USB. Przede wszystkim podaj marke i model routera to pogadamy bo nawet nie wiem i inni z forum pewnie też nie wiedzą co ci dokładnie napisać bo nie podałeś tego. A to ważne. A co do bluetooth to nawet jeśli można to podłączyć to jakość sygnału może nie być zadowalająca (chyba że masz dwa kompy w jednym pomieszczeniu bo bluetooth ma zasięg do kilku metrów a jak zasięg ma iść do innego kompa np. pokój, dwa dalej to nadajnik bluetooth nie będzie znajdywał nic po za twoją komórką która jest w kieszeni).
santana34444
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Re: Router bezprzewodwy + bluetooth da się tak?

Postprzez hrydziu » 10 Wrz 2008, 15:02

PostUA:

nie można standard bluetooth i IEEE 802.11 wykorzystywany przez router to dwie różne technologie. Więc nie ma takiej możliwości technicznej żeby się ze sobą komunikowały.
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]