Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
przez urbinio » 03 Cze 2008, 12:12
UA:
Ludzie prosze was pomocie mam kupilem sobie router netgear wgr614 i chcilaem rozdzielic internet na kompa stacjonarnego i laptopa gdzie lata po wi-fi (internet mam w aster). Komp stacjonarny normalnie dziala przez router jest internet gg itp a a laptopie jest pokazane ze wykryl ta siec, jest ze polaczyl sie z nia, pokazuje ze sygnal jest znakomity ale jak chce wejsc w internet to mi nie dziala, gg tez mi nie dziala. kodowalem go przez WEP 64 bitowy chyba tak to sie nazywa. Prosze o pomoc mecze sie z tym juz pare dni i nie moge sobie dac rady.
-
urbinio
- Forumowicz

-
- Dołączenie: 03 Cze 2008, 12:04
przez kamuflasz » 03 Cze 2008, 12:16
UA:
Ja jak zakładałem router wifi w domu to musiałem (też mam w aster) coś tam aktywować, co wiązało się uiszczeniem jednorazowej opłaty za tą aktywację. Wszystkiego na ten temat powinieneś dowiedzieć się w Biurze Obsługi Klienta.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu

w razie wątpliwości skorzystaj z
https://sjp.pwn.pl/
-

kamuflasz
- Aktywny w piśmie

-
- Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
- Miejscowość: Zielona Góra
- Pochwały: 1
przez urbinio » 03 Cze 2008, 13:25
UA:
kamuflasz napisał(a):Ja jak zakładałem router wifi w domu to musiałem (też mam w aster) coś tam aktywować, co wiązało się uiszczeniem jednorazowej opłaty za tą aktywację. Wszystkiego na ten temat powinieneś dowiedzieć się w Biurze Obsługi Klienta.
A możesz mi powiedzieć gdzie to aktywowałeś i jaka to była kwota?? I czy to nie było przypadkiem podzielenie adresu IP?? Bo coś mi sie o uszy obiło ze trzeba tam gdzieś podzielić adres IP i powinno wszystko hulać ale ja nie wiem gdzie to zrobić podobno gdzieś na stronie astera.
-
urbinio
- Forumowicz

-
przez kamuflasz » 03 Cze 2008, 15:36
UA:
Nom to właśnie chyba o to chodzi

Zadzwoń do biura obsługi klienta Aster który znajdziesz na
www.aster.pl i tam ci dokładnie wszystko powiedzą, ja dokładnie nie pamiętam już jak to się odbywało bo było to dawno

Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu

w razie wątpliwości skorzystaj z
https://sjp.pwn.pl/
-

kamuflasz
- Aktywny w piśmie

-
- Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
- Miejscowość: Zielona Góra
- Pochwały: 1
przez urbinio » 03 Cze 2008, 21:37
UA:
kurde nic nie pomoglo macie jakies pomysly jeszcze??
-
urbinio
- Forumowicz

-
przez 1jaa » 05 Cze 2008, 00:39
UA:
Klonowałeś MAC adres komputera do którego wcześniej był podłączony internet od ASTER?
-

1jaa
- Zacny pisarz

-
- Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
- Pochwały: 2
przez urbinio » 05 Cze 2008, 06:59
UA:
a jak to zrobic
-
urbinio
- Forumowicz