TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Router netgear wgr614 - rozdzielenie internetu (Aster)

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Router netgear wgr614 - rozdzielenie internetu (Aster)

Postprzez urbinio » 03 Cze 2008, 12:12

PostUA:

Ludzie prosze was pomocie mam kupilem sobie router netgear wgr614 i chcilaem rozdzielic internet na kompa stacjonarnego i laptopa gdzie lata po wi-fi (internet mam w aster). Komp stacjonarny normalnie dziala przez router jest internet gg itp a a laptopie jest pokazane ze wykryl ta siec, jest ze polaczyl sie z nia, pokazuje ze sygnal jest znakomity ale jak chce wejsc w internet to mi nie dziala, gg tez mi nie dziala. kodowalem go przez WEP 64 bitowy chyba tak to sie nazywa. Prosze o pomoc mecze sie z tym juz pare dni i nie moge sobie dac rady.
urbinio
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Cze 2008, 12:04

Postprzez kamuflasz » 03 Cze 2008, 12:16

PostUA:

Ja jak zakładałem router wifi w domu to musiałem (też mam w aster) coś tam aktywować, co wiązało się uiszczeniem jednorazowej opłaty za tą aktywację. Wszystkiego na ten temat powinieneś dowiedzieć się w Biurze Obsługi Klienta.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez urbinio » 03 Cze 2008, 13:25

PostUA:

kamuflasz napisał(a):Ja jak zakładałem router wifi w domu to musiałem (też mam w aster) coś tam aktywować, co wiązało się uiszczeniem jednorazowej opłaty za tą aktywację. Wszystkiego na ten temat powinieneś dowiedzieć się w Biurze Obsługi Klienta.

A możesz mi powiedzieć gdzie to aktywowałeś i jaka to była kwota?? I czy to nie było przypadkiem podzielenie adresu IP?? Bo coś mi sie o uszy obiło ze trzeba tam gdzieś podzielić adres IP i powinno wszystko hulać ale ja nie wiem gdzie to zrobić podobno gdzieś na stronie astera.
urbinio
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 03 Cze 2008, 15:36

PostUA:

Nom to właśnie chyba o to chodzi :) Zadzwoń do biura obsługi klienta Aster który znajdziesz na www.aster.pl i tam ci dokładnie wszystko powiedzą, ja dokładnie nie pamiętam już jak to się odbywało bo było to dawno :)
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez urbinio » 03 Cze 2008, 21:37

PostUA:

kurde nic nie pomoglo macie jakies pomysly jeszcze??
urbinio
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez 1jaa » 05 Cze 2008, 00:39

PostUA:

Klonowałeś MAC adres komputera do którego wcześniej był podłączony internet od ASTER?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez urbinio » 05 Cze 2008, 06:59

PostUA:

a jak to zrobic
urbinio
Forumowicz
Forumowicz