TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Router od multimedi i własny. Problem z portami

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Router od multimedi i własny. Problem z portami

Postprzez FriQ » 01 Cze 2012, 16:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Otóż mam od dzisiaj internet z multimedi 20 mb/s. Jest na światłowodzie do tego mam router TP - Link WR841N, problem polega na tym, że nie mogę otworzyć żadnego portu. Wpisuję port, swoje adres IPv4 , ale nadal nie działa :/. Nawet DMZ nie działa, nadal pisze, że port zablokowany. Jedyne co to port 53 i 21 są cały czas otwarte choć nie widnieją, na liście portów otwarych. Wcześniej jak wybierałem jakiś port z Common Service Port to dało się go otworzyć np. 80 a teraz się już nie da :/. Może ktoś pomóc ?

@EDIT

Już wszystko jasne. Ta skrzynka od multimedii to jest router, które nadaje sygał do mojego routera wifi, kompa oraz TV. Mam taki pomysł, aby zadzwonić do multimedi i poprosić aby na tym ich routerze zrobili mi DMZ a następnie na swoim odblokować poszczególne porty. Czy takie coś może wypalić ?
Ostatnio edytowany przez FriQ, 03 Cze 2012, 10:58, edytowano w sumie 1 raz
FriQ
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Maj 2012, 18:47

Re: Problem z otworzeniem portu.

Postprzez kominekl » 01 Cze 2012, 19:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

A co z zaporą?
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Re: Problem z otworzeniem portu.

Postprzez FriQ » 01 Cze 2012, 20:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:12.0) Gecko/20100101 Firefox/12.0

Gdy otworzyłem port to wyłączałem zaporę oraz antywira i nadal nic :/
FriQ
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Maj 2012, 18:47

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników