TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Rozłanczanie neta.

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Rozłanczanie neta.

Postprzez Olo_PL » 16 Sie 2008, 23:36

PostUA:

Mam taki problem z internetem.
Gdy włączę internet multimedia 1Mb to po około pół godziny pojawia się następujący komunikat "Wystąpił problem z aplikacją Generic Host for Win32 Services i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty".
Image.
Wiem że rada na to jest pozamykanie poszczególnych portów za pomocą programu o nazwie "windows worms door cleaner " i też tak zrobiłem. Pobrałem także najnowsze aktualizacje dla systemu. Jednak problemu tego to nie rozwiązało. Komp nie dawno był formatowany więc to nie wina wirusów (chyba).

Ma ktoś na to jakieś lekarstwo ? bo mnie już szlag trafia jak co pół godziny muszę restartować komputer żeby ponownie się połączyć z internetem.

Wcześniej korzystałem z rutera (taki co rozdziela neta na dwa kompy) i nie było takich problemów. Niestety dzisiaj mi się sfajczył i musiałem przesiąść się z powrotem na modem. Dodam jeszcze że owy modem był także sprawdzany na drugim kompie i także ten błąd występuje.

Windows XP sp2
Awatar użytkownika
Olo_PL
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Lis 2007, 18:47
Pochwały: 1

Postprzez murarz777 » 16 Sie 2008, 23:43

PostUA:

Instalujesz tą łatkę
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=a87b44b9-7a6a-49b6-bd89-afad4e049c48&displaylang=pl

także to
https://www.instalki.pl/download/progra ... s-cleaner/ ale jak to masz to nie musisz
opis programu
[strona nie jest już dostępna]
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez LucaS » 16 Sie 2008, 23:46

PostUA:

Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Olo_PL » 17 Sie 2008, 15:02

PostUA:

Niestety dalej to samo.

także to
https://www.instalki.pl/download/progra ... s-cleaner/ ale jak to masz to nie musisz

Właśnie mam ten program. Pozamykałem nim porty. Tylko zauważyłem ciekawą rzecz: zanim połączę się z internetem to w tym programie wszystkie te taki kółeczka są na zielone co znaczy że te porty są pozamykane a gdy połączę się z netem to jeden port zostaje otwarty( pojawia się taki żółty trójkącik).

ma ktoś jakieś inne propozycje?
Awatar użytkownika
Olo_PL
Postujący
Postujący

Dołączenie: 01 Lis 2007, 18:47
Pochwały: 1

Postprzez LucaS » 17 Sie 2008, 17:28

PostUA:

Nie ma innej możliwości, żeby nie działał ten sposób, który jest w linku ode mnie.

A tak btw, to u mnie zawsze problem znikał po zainstalowaniu Sunbelt Personal Firewall.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]