TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 24 Paź 2014, 18:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


Witam wszystkich, mam taki sam problem jak przedmówca. Chciałem naprawić problem z dysku instalacyjnego, ale Windows nie znajduje problemów. Uaktualnienie też nie chce się wykonać, gdyż mam aktualną wersję systemu, a "Zainstaluj obok" sprawi, że będę miał 2 systemy czego wolę uniknąć. Próbowałem wpisywać skrypt podany dla autora tematu, ale nie pomogło. Po wszystkich nieudolnych próbach przeskanowałem komputer OTLem i pojawił się raport, który zamieszczam w dwóch częściach gdyż wklejenie całości do wiadomości powoduje przekroczenie dopuszczalnej ilości znaków w poście, a rozszerzenia .txt i .doc są zabronione (zaznaczyłem opcje dodatkowe: Wszyscy użytkownicy, Infekcja LOP, Infekcja Purity).

http://wklej.eu/index.php?id=103bf14501
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 24 Paź 2014, 19:15, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Wklejenie logu na wklej.eu
V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez mateo8898 » 24 Paź 2014, 19:17

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0


Podałeś tylko jeden log z OTL, a powinny być dwa. Ale mniejsza o to, posłużymy się innymi narzędziami. Podaj logi z:
FRST -> otl-gmer-i-inne-poradnik-t13967-15.html#p164179
Gmer -> otl-gmer-silent-runners-sdfix-i-inne-poradnik-t13967.html#p88736

Logi wklejamy na http://www.wklej.eu/, a w poście podajemy tylko link.

Jeszcze jedna sprawa:
Próbowałem wpisywać skrypt podany dla autora tematu, ale nie pomogło.

Nigdy nie rób takich rzeczy :!: To mogło mieć opłakane skutki i uszkodzić programy, system itp. Dla każdego przypadku skrypty są unikatowe.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 25 Paź 2014, 14:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez mateo8898 » 25 Paź 2014, 14:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0


Jeszcze FRST i działamy ;)


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 25 Paź 2014, 15:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


Postąpiłem zgodnie z instrukcją i otrzymałem 3 raporty zatytułowane:

FRST: http://www.wklej.eu/index.php?id=4f397a20ac
Addition: http://www.wklej.eu/index.php?id=05bea10a07
ShortCut: http://www.wklej.eu/index.php?id=21fb6f5650

Z góry dzięki.

P.S. Podlinkowany FRST nie chciał pójść, krzyczał, że potrzebuje wersji FRST64 i takiego użyłem
V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez mateo8898 » 25 Paź 2014, 18:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0


Wklej do notatnika:
HKLM\...\Run: [AdobeAAMUpdater-1.0] => C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\OOBE\PDApp\UWA\UpdaterStartupUtility.exe [444904 2012-09-20] (Adobe Systems Incorporated)
HKLM\...\Run: [BCSSync] => C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\BCSSync.exe [108144 2012-11-05] (Microsoft Corporation)
HKLM-x32\...\Run: [Adobe ARM] => C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe [959904 2013-11-21] (Adobe Systems Incorporated)
HKLM-x32\...\Run: [Acrobat Assistant 8.0] => C:\Program Files (x86)\Adobe\Acrobat 11.0\Acrobat\Acrotray.exe [3477640 2012-09-23] (Adobe Systems Inc.)
HKLM-x32\...\Run: [SunJavaUpdateSched] => C:\Program Files (x86)\Common Files\Java\Java Update\jusched.exe [254336 2013-07-02] (Oracle Corporation)
HKU\S-1-5-21-2437959725-1182584091-4130879527-1001\...\Run: [NextLive] => C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe "C:\Users\V126\AppData\Roaming\newnext.me\nengine.dll",EntryPoint -m l
C:\Users\V126\AppData\Roaming\newnext.me
HKU\S-1-5-21-2437959725-1182584091-4130879527-1001\...\Run: [AVG-Secure-Search-Update_1213b] => C:\Users\V126\AppData\Roaming\AVG 1213b Campaign\AVG-Secure-Search-Update-1213b.exe /PROMPT /mid=adb6f878521b47d3ac6cd15696713533-2ba7b061bdcd5601fadfebd818cbe55eb977015c /CMPID=1213b
AppInit_DLLs: c:\progra~3\bitguard\271769~1.27\{c16c1~1\loader.dll => c:\progra~3\bitguard\271769~1.27\{c16c1~1\loader.dll File Not Found
SearchScopes: HKCU - DefaultScope {0ECDF796-C2DC-4d79-A620-CCE0C0A66CC9} URL = http://www.holasearch.com/?q={searchTerms}&babsrc=SP_ss&mntrId=C62F001FD095DCC0&affID=121962&tsp=4972
SearchScopes: HKCU - {0ECDF796-C2DC-4d79-A620-CCE0C0A66CC9} URL = http://www.holasearch.com/?q={searchTerms}&babsrc=SP_ss&mntrId=C62F001FD095DCC0&affID=121962&tsp=4972
SearchScopes: HKCU - {51819CD9-1B7C-4B28-B5F8-366066CF54FF} URL = http://avira.search.ask.com/web?p2=%5EB0Y%5EYYYYYY%5EYY%5EPL&gct=sb&itbv=12.2.1.477&o=APN11080&tpid=AVIRA-V7&apn_uid=5DA2CFFB-5C4E-4CFE-9A11-E182CAA371B4&apn_ptnrs=%5EB0Y&apn_dtid=%5EYYYYYY%5EYY%5EPL&apn_dbr=Launcher.exe_0_15.0.1147.148&doi=2013-07-21&trgb=ALL&q={searchTerms}&psv=
SearchScopes: HKCU - {EC7B4E9E-5E8E-4915-9617-AB2600907871} URL = http://search.aol.pl/aol/search?s_it=tb50winamp&q={searchTerms}
Toolbar: HKLM-x32 - No Name - {82E1477C-B154-48D3-9891-33D83C26BCD3} - No File
Toolbar: HKLM-x32 - No Name - {CA9B9C89-4662-4ADC-9C23-A452BECD5D19} - No File
Toolbar: HKCU - No Name - {41564952-412D-5637-00A7-7A786E7484D7} - No File
Toolbar: HKCU - No Name - {47833539-D0C5-4125-9FA8-0819E2EAAC93} - No File
U2 SCardDrv; No ImagePath
U3 pxldqpow; \??\C:\Users\V126\AppData\Local\Temp\pxldqpow.sys [X]
Task: {4E797D2B-1162-40F8-9DC9-19DA4B0573D9} - System32\Tasks\EPUpdater => C:\Users\V126\AppData\Roaming\BABSOL~1\Shared\BabMaint.exe <==== ATTENTION
C:\Users\V126\AppData\Roaming\BABSOL~1
Task: {330499F6-F232-48E2-9DF7-8F63CCF1324B} - System32\Tasks\BitGuard => Sc.exe start BitGuard <==== ATTENTION
EmptyTemp:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Fix. Powstanie plik fixlog.txt, który podajesz na forum.
Następnie podaj nowe logi z FRST.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 25 Paź 2014, 23:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


Zrobione. Komunikat przy restarcie się nie pojawił. Link do fixlog.txt http://www.wklej.eu/index.php?id=eddde18420
V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez mateo8898 » 26 Paź 2014, 12:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0


Następnie podaj nowe logi z FRST.

Tak więc czekamy.


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 26 Paź 2014, 14:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez mateo8898 » 26 Paź 2014, 17:00

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0


Czynności końcowe:

Wklej do notatnika:
URLSearchHook: HKCU - (No Name) - {D8278076-BC68-4484-9233-6E7F1628B56C} - No File
DeleteQuarantine:

Plik zapisujesz pod nazwą fixlist.txt i umieszczasz obok FRST. Uruchom FRST i kliknij w nim Fix

Przeczyść dysk oraz rejestr CCleaner (zakładka Cleaner i Rejestr)


Autor postu otrzymał pochwałę
Image
Image
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator
 
Posty: 15378
Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Re: RunDll-nie można odnaleźć określonego modułu

Postprzez V126 » 26 Paź 2014, 19:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2125.104 Safari/537.36


Wielkie dzięki za pomoc.
V126
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 8
Dołączenie: 24 Paź 2014, 17:45
Sprzęt: Intel


Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]