Posty, które nie nadają się do publikacji w innych działach.
Zablokowany temat

saletra mix :D

27 Wrz 2006, 14:04

Witam, widze, że mój poprzedni post utrzymuje się na liście :D ale mniejsza z tym (aczykolwiek bardzo mi miło z teg powodu) mam pytanie, zna ktoś może jakiś inny sposób na wykorzystanie saletry (nie chodzi mi o kierunek spożywczy) wiem, że robi się saletre z cukrem pudrem i jest dużo dymy, próbowałem, a macie może jakieś inne sposoby :D acha próbowałem do saletry dodać proszek do pieczenia, siarke z zapałek, proch z petard i troszke barwnika chyba to był do ubrań nie pamiętam, w każdym bądź razie zrobił się niebieski dym, fajny efekt, jak macie jakieś pomysły to pisać :D pozzdro

27 Wrz 2006, 15:59

Przy użyciu saletry mozesz zrobic czarny proch. Musisz miec siarke , saletre i wiegiel drzewny , proporcje znajdziesz na http://piroportal.org/

27 Wrz 2006, 16:11

Z saletry najlepsza zabawa byla z baczkami.
A jezelizalezy na dymie to najlepiej i najprosciej robilo sie z wody utlenionej i..

27 Wrz 2006, 18:49

najlepszy dym był gdy do pudełka od zapałek udubałem całą siarkę10 paczek zapałek ;) najlepszy efekt mojch dziecięcych lat :]

teraz jestem na etapie malowania olejem opony w motorowerze i paleniu gumy;d

23 Lis 2006, 18:35

....a jezeli szukasz hardkorowej zabawy to sprobuj walek: saletra,cukier puder + gwozdzie -w puszce po piwie.....-nie polecam :-/
Zablokowany temat